Zoek op

hefboomwerking

financiële zaken, groei en conjunctuur: 1. Stel dat een onderneming een totaal vermogen heeft van Ç 1.000.000 en dat dit ...
Gevonden op https://www.economischwoordenboek.nl?zoek=hefboomwerking

hefboomwerking

Het verschijnsel dat met een afgeleid product als een warrant of een optie een procentueel veel hogere winst te behalen valt dan met de onderliggende waarde zelf. Zie ook leverage voor een uitgewerkt voorbeeld. ( > beleggen > effecten > opties > standaard)
Gevonden op http://www.em-ha-em-art-productions.nl/kennisbank/beleggen/hefboomwerking.h

Hefboomwerking

Beleggen met geleend geld waarbij de opbrengst van de beleggingen hoger is dan de financieringsrente.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10768

Hefboomwerking

De hefboomwerking houdt het beleggen met geleend geld in waarbij de opbrengst van de beleggingen hoger is dan de financieringsrente. Ook het beleggen in opties kan een hefboomwerking teweeg brengen.
Gevonden op http://www.ensie.nl/definitie/Hefboomwerking

Hefboomwerking

Hefboomwerking houdt in dat er beleggingsposities ingenomen worden waarbij de waarde van de positie sterker reageert op een koerswijziging van de onderliggende waarde (bijv. een aandeel) dan wanneer direct in de onderliggende waarde belegd zou worden.
Gevonden op http://www.homefinance.nl/algemeen/woordenlijst/woordenlijst_h.asp

Hefboomwerking

Van hefboomwerking is sprake als een belegger een positie inneemt waarbij de waarde van de positie sterker reageert op een koerswijziging van de onderliggende waarde (bijvoorbeeld een aandeel) dan wanneer direct in de onderliggende waarde belegd zou worden.
Gevonden op https://www.abnamro.nl/nl/prive/beleggen/service/beleggers-abc/h.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.