Zoek op

impedantie

Maat voor de effectieve weerstand van een elektrische stroomkring tegen een wisselstroom met een hoge frequentie. De leek komt vooral met het woord impedantie in aanraking bij de installatie van consumentenelektronica , zoals bij de aansluiting van luidsprekers, schotels of kabeltelevisie.
Gevonden op https://www.cultureelwoordenboek.nl/techologie-en-techniek/impedantie

impedantie

impedantie zelfst.naamw. [elektrotechniek] de frequentieafhankelijke mate waarin een materiaal het passeren van elektrische lading bemoeilijkt ('schijnbare weerstand')   Voorbeeld: `De impedantie is een complexe grootheid waarvan het reële deel de weerstand in de stroomkring vertegenwoo...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/impedantie

IMPEDANTIE

1) Elektrische term 2) Weerstand van wisselstroom 3) Wisselstroomweerstand
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/IMPEDANTIE/1

Impedantie

Impedantie kan gezien worden als een complexe weerstand. Het woord komt van het Latijnse impedire, dat hinderen betekent. Het begrip impedantie wordt in de elektriciteitsleer gebruikt om te rekenen met spoelen en condensatoren die een tijds- en frequentieafhankelijke weerstand hebben. In het algemeen: het is een begrip dat wordt gebruikt in de bes...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Impedantie

impedantie

algemene term die de aangeeft welke weerstand (verzet) de flow (geluidsstroom) ondervindt
Gevonden op http://www.audiologieboek.nl/htm/hfdwrd/i.html

Impedantie

De impedantie is de weerstand die een wisselstroom in een spoel of een condensator ondervindt. Op dit principe is bijvoorbeeld ook de toonregeling gebaseerd.
Gevonden op http://www.avblog.nl/woordenboek/i/Impedantie

impedantie

belemmering, bemoeilijking of weerstand
Gevonden op http://www.dokterdokter.nl/encyclopedie/overzicht

Impedantie

De impedantie is de weerstand die een wisselstroom in een spoel of een condensator ondervindt. Op dit principe is bijvoorbeeld ook de toonregeling gebaseerd.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10355

impedantie

Mate van weerstand van de kabel tegen het het passeren van alternatieve signalen. Een impedantie van 100 Ohm tussen de kabel en het actief element zorgt meestal voor een goede signaaltransmissie.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10433

impedantie

wisselstroomweerstand (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/impedantie

Impedantie

(De impedantie is de weerstand die een wisselstroom in een spoel of een condensator ondervindt. Op dit principe is bijvoorbeeld ook de toonregeling gebaseerd.)
Gevonden op http://www.webwoordenboek.be/verklaring/headers

Impedantie

Gemeten weerstand waar een eleciteit aan onderhevig is als de electriciteit dit bepaalde punt paseert. Impedantie wordt weergegeven in Ohms, wat een ratio is tussen voltage en ampere.
Gevonden op https://www.weethet.nl/dutch/glossary.php
Geen exacte overeenkomst gevonden.