
de jus zelfst.naamw. (m.) Uitspraak: [ ʒy ]
1) saus van boter waarin vlees gebraden is Voorbeeld: 'aardappelen met jus'
2) <verkorting van> jus d'orange Voorbeeld: 'in het café een glas jus bestellen' Synoniem: sinaasappelsap Synoniemen: sap sapje saus sinaasappelsap vruchtensap 10 definities...
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/jus

1) Bijgerecht 2) Botersaus 3) Frisdrank 4) Ingedikt vleesnat 5) Kookvocht 6) Lil 7) Recht 8) Sap 9) Sapje 10) Saus 11) Sausbasis 12) Sinaasappelsap 13) Vleesnat 14) Vleessap 15) Vleessaus 16) Vloeibaar gerecht 17) Vloeistof 18) Vleesvocht 19) Vocht waarin vlees gebraden is 20) Vruchtensap
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Jus/1

1) Botersaus 2) Lil 3) Most 4) Sap 5) Sapje 6) Saus 7) Vleesnat 8) Vleessap 9) Vruchtensap
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Jus/1
Let op: Spelling van 1858 Lat., het regt;. Jus belli ac pacis, het regt van oorlog en vrede. Jus cambiale, het wisselregt. Jus canonicum, of pontificum, het kerkelijk of pauselijk regt. Jus civile, het burgerlijk regt. Jus criminale, het strafregt. Jus divinum, het Goddelijk regt. Jus episcopale, het bi...
Gevonden op
http://www.dbnl.org/tekst/weil004kuns01_01/

recht (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/jus
saus die je maakt van boter waarin vlees gebraden is vb: hij eet elke avond aardappelen met jus
sap van sinaasappels vb: wil je een glaasje jus (jus d'orange)?
Gevonden op
http://www.muiswerk.nl/mowb/?word=jus

Vleesnat, braadnat.
Gevonden op
http://www.rrr.nl

vleesnat
Gevonden op
https://uitleenwoordenbank.ivdnt.org/index.php/uitleen/zoek_gecombineerd_ca
[Let op: Spelling en uitleg uit 1890] (Latijn),
juris utriusque studiosus.
Gevonden op
https://www.dbnl.org/tekst/beer004woor01_01/beer004woor01_01_0014.php

vleesnat
Jaar van herkomst: 1518 (Claes )
Gevonden op
https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Vleesnat, braadnat.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Vleesnat, braadnat.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Vloeistof, rijk aan smaken en voedzame stoffen, loskomend tijdens het koken van een voedingsmiddel Is de basis voor sauzen
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Een saus op basis van vleesnat. Neem het vlees na bereiding uit de pan en dek het af. Blus het aanbaksel in de pan af met wat water, roer goed met een (houten of kunststof) spatel om alle restjes los te maken. Breng evt. op smaak met zout & peper en giet de jus over het vlees. In plaats van water kan ook melk, room, bouillon, wijn, sherry, cognac o...
Gevonden op
https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abcj.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.