Zoek op

LANDWIND

1) Meteorologische term 2) Natuurverschijnsel 3) Wind
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/LANDWIND/1

landwind

plaatselijke wind die vanuit het land richting zee waait en wordt veroorzaakt door het verschil in opwarming van de lucht boven land en boven zee; aflandige wind
Gevonden op http://anw.inl.nl/article/landwind

Landwind

Een wind die van over het land naar de zee waait. Dit is in tegenstelling tot de zeewind of zeebries. De landwind komt tijdens de latere nacht en voormiddag voor wanneer het land koeler is dan de lucht boven het zeewater. De koelere landlucht (hogedrukgebied) stroomt naar de warmere zee (lagere luchtdruk).
Gevonden op http://home.kpn.nl/neele050/woordenboek/L.html

Landwind

[automerk] - Landwind is een Chinees automerk dat tot de Jiangling Holding behoort. (JMH) is ontstaan uit de voormalige Jiangxi Motors Company. In 2004 gingen de twee bedrijven Chang`an en JMC op in Jiangling, een staatsbedrijf en de tweede autofabrikant van China, waar ongeveer 120 autofabrikanten actief zijn. ==Landwind i...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Landwind_(automerk)

landwind

De aflandige wind, die meestal `s nachts waait bij rustig helder weer. Ze dankt haar ontstaan aan de uitstraling `s nacht boven land. De nog warme zee zorgt daar voor een stijging van de lucht, die vanaf land wordt aangevuld.
Gevonden op http://www.digischool.nl/ak/onderbouw-vmbo/materiaal/begrip/b_klimaa.htm

Landwind

Landwind is de voorbode van Chinees autogeweld, want die natie is razendsnel in opkomst en zal in de komende jaren nog veel van zich doen laten horen. De Landwind is een terreinauto die gebaseerd is op de verdwenen Opel Frontera, die eigenlijk een Japanse Isuzu met Opelbadge was.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10527

Landwind

(Automerk) Hoofdkantoor Opgericht datum onbekend, oprichter onbekend Fabrikant Importeur jmclandwind.nl Mishagen 55, Brasschaat, België Kopie van de oude Opel Frontera. Na een vernietigend rapport van o.a. de ANWB, weinig meer van vernomen.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10774

landwind

[Aardrijkskunde] Wind die van land naar zee waait; in de zomer heet, in de winter koud
Gevonden op https://quizlet.com/24305904/aardrijkskunde-hoofdstuk-3-flash-cards/
Geen exacte overeenkomst gevonden.