Zoek op

larderen

larderen werkw. volstoppen met, voorzien van kookkunst (d.m.v. een lardeernaald) met dunne reepjes spek doorrijgen Bron: WikiWoordenboek. SpellingCorrect gespeld: 'larderen' komt voor in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Taalunie en in de spellingwoordenlijst van OpenTaal. Deze wo...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/larderen

LARDEREN

1) Bereidingswijze van vlees 2) Bespekken 3) Doorrijgen 4) Doorspekken 5) Keukenterm 6) Met spek doorrijgen 7) Met spek omwikkelen 8) Opvullen met spek 9) Pikeren 10) Spekken 11) Vlees met dunne reepjes spek doorrijgen 12) Vullen
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/LARDEREN/1

Larderen

is het doorrijgen, doorspekken van mager vlees, wild of gevogelte met repen vet spek om uitdroging tijdens het braden te vermijden. Zie ook ‘barderen’ en ‘pikeren’.
Gevonden op http://kookrecepten.wordpress.com/recepten/keukentaal/keukentaal-l/

Larderen

Een mager stuk vlees, bijvoorbeeld rosbief doorrijgen met dunne reepjes spekvet. Bij het vervolgens braden van het vlees smelt het vet van binnenuit en wordt het resultaat malser.
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Kooktechniek

Larderen

Let op: Spelling (deels) uit 1864: (B.
*...DEEREN), [bedrijvend werkwoord] [gelijkvloeiend] (ik lardeerde, heb gelardeerd), bespekken (vlees), reepjes met spek opvullen; [figuurlijk] eene goed gelardeerde (goed gespekte, gevulde) beurs.
*...DERING, v. het larderen.
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/cali003nieu01/cali003nieu01_0015.htm

larderen

doorspekken (lett. en later fig.)
Jaar van herkomst: 1500-1525 (Jansen-Van Winter, Keuken in late ME )
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Larderen

Let op: Spelling van 1858 larder, Fr., bespekken, met spekreepjes opvullen. Lardeerpriem, het puntige ijzer, waarmede het geschiedt. Lardon, Fr., eigenlijk een stukje spek, hetwelk daartoe gebruikt wordt; fig., een steek of zet; een nadrukkelijke, maar verborgene berisping; eene stekelrede
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/weil004kuns01_01/

Larderen

Het met een speciale naald doorrijgen van vlees of wild met reepjes vers vet spek. Deze techniek wordt toegepast bij de bereiding van grote stukken mals vlees die de neiging hebben snel uit te drogen
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10360

Larderen

Het doorregen van een vis met spekreepjes of ansjovisreepjes
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10361

Larderen

vlees besteken met stukjes vet spek.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Larderen

Het met een speciale naald doorrijgen van vlees of wild met reepjes vers vet spek. Deze techniek wordt toegepast bij de bereiding van grote stukken mals vlees die de neiging hebben snel uit te drogen.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Larderen

Doorrijgen met in de regel vet spek van (orgaan)vlees, gevogelte, wild en ook vis; ter voorkoming van uitdrogen tijdens het braden.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10801

Larderen

Tijdens het bereiden van groot vlees voorkomt spek uitdroging van het vlees Er zijn verschillende manieren om spek te gebruiken bij de bereiding van vlees Mager vlees doorrijgen met reepjes vet spek om het tijdens de bereiding mals en sappig te houden Er wordt een speciale lardeernaald voor gebruikt, te verkrijgen bij gespecialiseerde kookwinkels ...
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10990

larderen

met stukjes spek doorrijgen; voorzien (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/larderen

Larderen

Vlees doorrijgen met reepjes vet spek om mager vlees tijdens het braden mals en sappig te houden. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op http://www.kokswereld.nl/

larderen

larderen, door over het vlees heenrijgen van worstjes, ansjovis of pekelharing, of spek.
Gevonden op http://www.kookhistorie.nl/index.htm

Larderen

[Nederlands] Iets doorspekken
Gevonden op https://quizlet.com/86258866/nederlands-flash-cards/
Geen exacte overeenkomst gevonden.