Zie ook:
lardeer

larderen werkw. Afbreekpatroon: lar·de·ren Verbuigingen: lardeerde Vervoegingen: gelardeerd (volt.deelw.)
1) (d.m.v. een lardeernaald) met dunne reepjes spek doorrijgen 2) volstoppen met, voorzien van . Synoniemen: doorspekken rijkelijk voorzien van spek doen in 14 definities...
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/larderen

1) Bereidingswijze 2) Bereidingswijze van vlees 3) Bespekken 4) Doorrijgen 5) Doorspekken 6) Keukenterm 7) Met spek doorrijgen 8) Met spek omwikkelen 9) Opvullen met spek 10) Pikeren 11) Spekken 12) Vlees bedekken met lapje spek 13) Vlees met dunne reepjes spek doorrijgen 14) Volstoppen met 15) Vullen
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Larderen/1

1) Doorspekken 2) Spekken 3) Volstoppen
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Larderen/1
Let op: Spelling van 1858 larder, Fr., bespekken, met spekreepjes opvullen. Lardeerpriem, het puntige ijzer, waarmede het geschiedt. Lardon, Fr., eigenlijk een stukje spek, hetwelk daartoe gebruikt wordt; fig., een steek of zet; een nadrukkelijke, maar verborgene berisping; eene stekelrede
Gevonden op
http://www.dbnl.org/tekst/weil004kuns01_01/

doorspekken
Gevonden op
http://www.dejongenskamer.nl/woord.htm

met stukjes spek doorrijgen; voorzien (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/larderen

Het doorregen van een vis met spekreepjes of ansjovisreepjes
Gevonden op
http://www.kooknieuws.nl/vaktermen/

is het doorrijgen, doorspekken van mager vlees, wild of gevogelte met repen vet spek om uitdroging tijdens het braden te vermijden. Zie ook ‘barderen’ en ‘pikeren’.
Gevonden op
http://www.rrr.nl

doorspekken. Verhaal - met geestige opmerkingen.
Gevonden op
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ReIEk1F8_9yTjLz0tNjFHIg9B0ZfjClMKRQ

Een mager stuk vlees, bijvoorbeeld rosbief doorrijgen met dunne reepjes spekvet. Bij het vervolgens braden van het vlees smelt het vet van binnenuit en wordt het resultaat malser.
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Voedselbereiding

Het met een speciale naald doorrijgen van vlees of wild met reepjes vers vet spek. Deze techniek wordt toegepast bij de bereiding van grote stukken mals vlees die de neiging hebben snel uit te drogen
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10360

Larderen is het doorrijgen van mager vlees of wild met reepjes spek om uitdroging tijdens het braden te vermijden.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10377

vlees besteken met stukjes vet spek.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Het met een speciale naald doorrijgen van vlees of wild met reepjes vers vet spek. Deze techniek wordt toegepast bij de bereiding van grote stukken mals vlees die de neiging hebben snel uit te drogen.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Vlees doorrijgen met reepjes vet spek om mager vlees tijdens het braden mals en sappig te houden. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10912

Doorrijgen met spek, tong, enz. van vlees, levert gevogelte, wild. Ook vis enz. Lardoire, grote lardeernaaLd; lardeerpriem. Lardon, lang streepje spek, om te larde'ren. Ook: streepjes vlees, tong` ansjovis, zalm, enz., voor het opmaken van salades e. d ..
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Tijdens het bereiden van groot vlees voorkomt spek uitdroging van het vlees Er zijn verschillende manieren om spek te gebruiken bij de bereiding van vlees Mager vlees doorrijgen met reepjes vet spek om het tijdens de bereiding mals en sappig te houden Er wordt een speciale lardeernaald voor gebruikt, te verkrijgen bij gespecialiseerde kookwinkels ...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

larderen, door over het vlees heenrijgen van worstjes, ansjovis of pekelharing, of spek.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/11180

Tijdens het bereiden van groot vlees voorkomt spek uitdroging van het vlees. Er zijn verschillende manieren om spek te gebruiken bij de bereiding van vlees. Larderen: Mager vlees doorrijgen met reepjes vet spek om het tijdens de bereiding mals en sappig te houden. Er wordt een speciale lardeernaald voor gebruikt, te verkrijgen bij gespecialiseerde ...
Gevonden op
https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abcl.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.