Zoek op

majoreren

financiële zaken: Wanneer verwacht wordt dat bij een emissie van aandelen (of obligaties) zo veel belangstelling bestaat ...
Gevonden op https://www.economischwoordenboek.nl?zoek=majoreren

majoreren

effectenrecht: bij een emissie inschrijven op een groter aantal aandelen dan gewenst wordt in de veronderstelling dat slechts ...
Gevonden op https://www.juridischwoordenboek.nl/zoek/majoreren

MAJOREREN

1) Inschrijven voor een hoger bedrag
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/MAJOREREN/1

Majoreren

Het voor meer aandelen inschrijven op een emissie dan men eigenlijk wil hebben omdat verwacht wordt dat de desbetreffende emissie zal worden overtekend. ( > beleggen > algemene terminologie)
Gevonden op http://www.em-ha-em-art-productions.nl/kennisbank/beleggen/majoreren.htm

Majoreren

Inschrijving van een hoger dan gewenst aantal bij een nieuwe aandelen- of obligatie-emissie in de hoop een klein deel van de gevraagde hoeveelheid te krijgen omdat er een zeer grote vraag is.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10237

Majoreren

Majoreren is het voor een groter aantal dan gewenst inschrijven op een uitgifte van aandelen of obligaties in de verwachting dat men door een overspannen vraag slechts een percentage krijgt toegewezen. De inschrijver krijgt dan toch uiteindelijk het aantal gewenste stukken.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10251

Majoreren

Het voor een groter aantal dan gewenst inschrijven op een uitgifte van aandelen of obligaties in de verwachting dat men door een overspannen vraag slechts een percentage krijgt toegewezen.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10768

Majoreren

Bij uitgifte van nieuwe aandelen kan ingeschreven worden door belangstellenden. Wanneer de verwachting is dat het aandeel zeer in trek zal zijn, kan ingeschreven op meer aandelen dan eigenlijk nodig is. Op deze manier probeert men een gedeelte veilig te stellen. Het risico is wel dat de aanvrager wel alle gevraagde&...
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10820

Majoreren

overtekenen.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10872

Majoreren

Majoreren is het voor een groter aantal dan gewenst inschrijven op een uitgifte van aandelen of obligaties in de verwachting dat men door een overspannen vraag slechts een percentage krijgt toegewezen.
Gevonden op http://www.ensie.nl/definitie/Majoreren

majoreren

meer bestellen dan nodig is, de prijs opdrijven (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/majoreren

Majoreren

Bij een emissie inschrijven op een groter aantal aandelen dan gewenst wordt in de veronderstelling dat slechts een deel van de gevraagde aandelen toegewezen worden.
Gevonden op http://www.financielebegrippen.com/majoreren

Majoreren

Majoreren is het voor een groter aantal dan gewenst inschrijven op een emissie (meestal van aandelen).
Gevonden op http://www.homefinance.nl/algemeen/woordenlijst/woordenlijst_m.asp

Majoreren

Van majoreren is sprake als een belegger bij een emissie voor een groter bedrag inschrijft dan hij eigenlijk wil hebben. Een belegger doet dit als hij denkt dat de emissie overtekend is. Er zijn dan meer inschrijvingen dan de uitgevende instelling kan toewijzen. Door te majoreren hoopt de belegger in dat geval toch het bedrag of aantal te krijgen d...
Gevonden op https://www.abnamro.nl/nl/prive/beleggen/service/beleggers-abc/m.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.