Zoek op

OMLOOPSNELHEID

1) Ciculatietempo 2) Circulatietempo
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/OMLOOPSNELHEID/1

Omloopsnelheid

Omloopsnelheid kan betrekking hebben op ...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Omloopsnelheid

Omloopsnelheid

[astronomie] - De omloopsnelheid van een satelliet om een centrum van zwaartekracht is de gemiddelde snelheid van de satelliet in zijn baan om het centrum. Bij kunstmanen wordt de snelheid uitgedrukt in km-h, bij bijvoorbeeld planeten om de Zon in km-s. Hoe dichter de baan van de satelliet bij het centrum van de zwaartekrac...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Omloopsnelheid_(astronomie)

Omloopsnelheid

[economie] - De omloopsnelheid, of omzetsnelheid, geeft aan hoe efficiënt het bedrijfsvermogen wordt aangewend. Hoe hoger de omloopsnelheid hoe efficiënter het vermogen wordt aangewend. Een gedegen beleid verlaagt de vastleggingsduur van het geïnvesteerde vermogen en heeft een positieve uitwerking op de rentabiliteit van...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Omloopsnelheid_(economie)

Omloopsnelheid

Het aantal malen per jaar dat de geldstroom wordt omgezet in omzet. De omloopsnelheid geeft aan hoe efficient het bedrijfsvermogen wordt aangewend.
Gevonden op http://www.financielebegrippen.com/omloopsnelheid

Omloopsnelheid

Het gemiddelde aantal keren dat bijvoorbeeld de totale geldvoorraad in een bepaalde periode wordt uitgegeven. Omloopsnelheid is ook een belangrijk kengetal met betrekking tot voorraad, debiteuren en crediteuren.
Gevonden op http://www.ru.nl/mercator/trainingen_workshops/begrippen/vm/begrippenlijst_

Omloopsnelheid

Het aantal malen per jaar dat eenzelfde inkoop investering de brutohandelsmarge verdient. Als zodanig is het een instrument voor kostenbewaking, assortimentsbepaling en winkelindeling. De formule luidt: jaaromzet tegen inkoopprijzen x gemiddeld aanwezige voorraad tegen inkoopprijzen.
Gevonden op http://www.uitgeverijstreutker.nl/files/pdf/Begrippenbank.pdf
Geen exacte overeenkomst gevonden.