Zoek op

PMS

1: Polymethyl siloxaan.2: Premenstrueel syndroom. Het is een aandoening bij de vrouw die in de periode van 1 tot 2 weken voor de menstruatie kan voorkomen. Kentekenen van PMS zijn onder andere depressie, emotionele stress, gevoelige borsten, hoofdpijnen, prikkelbaarheid en nervositeit. Wisselende hormoonspiegels en andere hormonale wijzigingen in h...
Gevonden op http://www.dehelianthus-haarlem.nl/newhtml/lexicon/list_A.html

PMS

afkorting van PreMenstrueel Syndroom; verschijnselen die optreden voorafgaand aan de menstruatie zoals spanningen, prikkelbaarheid, hartkloppingen, buikpijn en hoofdpijn. synoniem: premenstrueel syndroom
Gevonden op http://www.dokterdokter.nl/encyclopedie/overzicht

PMS

Pantone Matching System. Standaard voor het identificeren van een kleur door middel van nummering
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10372

PMS

Pantone Matching System
Een kleursysteem uit de drukkerijwerelds dat 1036 kleuren definieert aan de hand van hun equivalente CMYK waarden.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10433

PMS

Pantone Matching System, is een Amerikaans gestandaardiseerd kleursysteem, gebaseerd op een aantal basiskleuren, waaruit door menging veel nieuwe kleuren gemaakt kunnen worden. Doel van dit systeem is dat er wereldwijd dezelfde kleuren gehanteerd worden.
Gevonden op http://www.gianottenprintedmedia.nl/grafisch-woordenboek/details/PMS

PMS

Afkorting voor Pantone Matching System; een systeem van kleurenstalen voor ontwerpers en de overeenkomende inkten voor drukkers, gebruikt om specifieke kleuren te drukken. Zie ook Pantone-kleurensysteem.
Gevonden op http://www.roulartaprofessional.be/grafischnieuws/e-cademy/grafischglossari

PMS

PMS staat voor Pantone Matching System. Dit systeem is ontworpen voor grafisch designers om te zorgen dat ze de exacte kleur geprint krijgen die ze hebben gebruikt in hun ontwerp. Tegenwoordig wordt dit ook gebruikt in beeldschermen om de ware kleuren te laten zien, in plaats van de licht verdraaide LCD kleuren.
Gevonden op https://www.inktweb.nl/woordenboek
Geen exacte overeenkomst gevonden.