Zoek op

Pandoro

Pandoro is een typisch Italiaans kerstbrood, de Veronese variant op Panettone . Pandoro, wat ‘gouden brood’ betekent, wordt met vanillesuiker of bloemsuiker bestrooid, maar bevat geen sukade, rozijnen of vruchten, zoals de panettone.
Gevonden op http://kookrecepten.wordpress.com/recepten/keukentaal/keukentaal-p/

Pandoro

Pandoro is een Italiaanse cake, die als nagerecht gegeten wordt, vooral na het kerstdiner. ==Geschiedenis== De naam Pandoro komt van Pan d`Oro, oftewel brood van goud. Pandoro werd al in de 18e eeuw beschreven. De cake kwam voor in de hogere kringen van Venetië. Het werd een eeuw later de specialiteit van Verona, waar de receptuur verfijnd was. ....
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Pandoro

Pandoro

Gebak uit de Veneto, samengesteld uit bloem, suiker, eieren, boter en gist, in de vorm van een afgeplatte kegel met acht geribbelde zijden die aan de bovenzijde een ster vormen.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10715
Geen exacte overeenkomst gevonden.