
wijn die men verkrijgt wanneer men na de aftapping van gegiste wijn de achtergebleven, vaste massa van schillen, pitten en bezinksel perst; wijn van geperste wijnmoer
Gevonden op
https://anw.ivdnt.org/article/perswijn

Perswijn is de wijn die gemaakt wordt van het sap dat vrij komt bij het persen van de druiven. Dit in tegenstelling tot ‘lekwijn‘ dat gemaakt is van het sap dat al voor het persen vrijkomt uit de druiven. Door het persen komen er uit de schillen en steeltjes van de druiven nog meer aroma’s, kleurstoffen, zuren en tannines vrij in de wijn / mo...
Gevonden op
https://wijnwetenschap.nl/wijnwoordenboek/perswijn/

1 - wijnmagazine uitgegeven door De Wijnpers 2 - wijn gemaakt van de persing van de schillen nadat het goede sap is afgevloeid. Mindere kwaliteit wijn als bij een normale persing: bitter, droge smaak FR: marc, te persen, ook: vin de presse. DE: Pressenwein
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10519

Wijn die vrijkomt bij het persen van de schillen, pitten en soms stelen van de druiven die achterblijven in het gistingsvat (bij de bereiding van rode wijn) nadat men het vat heeft laten leeglopen. De niet geperste maar weggevloeide wijn (lekwijn, ook wel vin de goutte genoemd) bevat minder zuren en tannines dan perswijn. De grote hoeveelheden zure...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10942
Geen exacte overeenkomst gevonden.