Zoek op

perswijn

wijn die men verkrijgt wanneer men na de aftapping van gegiste wijn de achtergebleven, vaste massa van schillen, pitten en bezinksel perst; wijn van geperste wijnmoer
Gevonden op http://anw.inl.nl/article/perswijn

Perswijn

1 - wijnmagazine uitgegeven door De Wijnpers 2 - wijn gemaakt van de persing van de schillen nadat het goede sap is afgevloeid. Mindere kwaliteit wijn als bij een normale persing: bitter, droge smaak FR: marc, te persen, ook: vin de presse. DE: Pressenwein
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10519

Perswijn

Wijn die vrijkomt bij het persen van de schillen, pitten en soms stelen van de druiven die achterblijven in het gistingsvat (bij de bereiding van rode wijn) nadat men het vat heeft laten leeglopen. De niet geperste maar weggevloeide wijn (lekwijn, ook wel vin de goutte genoemd) bevat minder zuren en tannines dan perswijn. De grote hoeveelheden zure...
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10942
Geen exacte overeenkomst gevonden.