
de ricotta zelfst.naamw. (m.) Afbreekpatroon: ri·cot·ta
op kwark lijkend Italiaans zuivelproduct met een zachte smaak en een kruimelige structuur die is ontstaan bij de boeren als nevenproduct bij het kaasmaken. De wei die overblijft na het maken van de kaas wordt opnieuw gekookt en zo verkrijgt men de sneeuwwitte, een beetje korrelige kaas m...Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/ricotta

1) Italiaanse jonge kaas 2) Italiaanse kaas 3) Italiaanse kaassoort 4) Jonge Italiaanse kaas 5) Kaas 6) Mengkaas 7) Sneeuwwitte Italiaanse kaas 8) Zachte Italiaanse kaassoort 9) Zachte kaas
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Ricotta/1

soort van Italiaanse kaas (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/ricotta

zachte Italiaanse kaassoort - Woordfeit:
Ricotta is geen echte kaas maar een bijproduct: het wordt gemaakt van de wei (dunne, zoete vloeistof) die overblijft als van melk kaas wordt gemaakt. Wel wordt het als kaas gebruikt - bijvoorbeeld in pastagerechten. Of zoals in het citaat hierboven: in combinatie met een auberginemengsel (want
reli...Gevonden op
https://onzetaal.nl/nieuws-en-dossiers/nieuwsbrieven/woordpost/woordpostarc

Ricotta is een verse Italiaanse kaas met een lichtzure smaak. Letterlijk vertaald betekent `ricotta`: opnieuw gekookt. De wei die overblijft na het maken van de kaas wordt opnieuw gekookt en zo ontstaat deze witte, korrelige kaas. Ricotta wordt vooral in de keuken gebruikt in sauzen, vullingen en gnocchi.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10377

Italiaanse magere verse kaas die ontstaat wanneer men de wei die overblijft na de productie van harde kazen, zoals provolone en parmigiano, opnieuw kookt. Hieraan heeft de kaas zijn lage vetgehalte (slechts 14%) en korrelige structuur te danken. De meeste ricotta die in de winkel te koop is, wordt van koemelk gemaakt, maar de beste is ongetwijfeld ...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Verse kaas die kan gemaakt worden met koe-of schapenmelk. Ricotta kan zout of zoet zijn. Zij wordt gemaakt via het stremmen van de proteinen in de melkwei die overblijft na het produceren van kaas.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10715
Geen exacte overeenkomst gevonden.