Zie ook:
roerbak

roerbakken werkw. Uitspraak: [ 'rurbɑkə(n) ] Afbreekpatroon: roer·bak·ken Vervoegingen: roerbakte (verl.tijd enkelv.) Vervoegingen: heeft geroerbakt (volt.deelw.)
kort bakken terwijl je voortdurend in je pan roert Voorbeeld: 'groentjes in een grote pan roerbakken' 9 definities...
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/roerbakken

1) Bereidingswijze 2) Smoren 3) Wokken
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Roerbakken/1

1) Smoren 2) Wokken
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Roerbakken/1

Het in een wok op heet vuur onder voortdurend roeren, bakken van ingrediënten
Gevonden op
http://www.rrr.nl

of zoals in de volksmond ‘wokken’ genoemd, is een van oorsprong uit Azië afkomstige kooktechniek voor het bereiden van voedsel in een wok (in Indonesië wadjan of wadjang), en dit in een sterk verhitte olie en op een hoog vuur. Hierbij wordt het gerecht continu omgeroerd (oorspronkelijk door de wok te schudden). Het is eigenlijk het b...
Gevonden op
http://www.rrr.nl

•een kooktechniek voor het bereiden van voedsel in een wok, in sterk verhitte olie en op een hoog vuur onder veelvuldig roeren.
Gevonden op
https://nl.wiktionary.org/wiki/roerbakken

Wordt in de volksmond ook `wokken` genoemd. Maar is eigenlijk het bakken van kleine stukjes ingrediënten die voortdurend worden omgeschept om het proces van gaar worden regelmatig en vlot te laten verlopen.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Het in een wok op heet vuur onder voortdurend roeren, bakken van ingrediënten
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Een Chinese bereidingstechniek voor het op een hoog vuur al roerend gaar maken van voedsel in heel weinig olie in een wadjang of een wok. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10912

Roerbakken is het al omscheppend bakken en gaar maken van kleingesneden ingrediënten. Dit gebeurt in wat olie in een wadjan of wok of eventueel een braadpan met een klein bodemoppervlak. Roerbakken is een manier om vlees of vis, maar ook een combinatie van vlees met groente, blokjes aardappel, rijst of mie snel te bereiden. Door het model van de p...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10922

Een Chinese bereidingstechniek voor het op een hoog vuur al roerend gaar maken van voedsel in heel weinig olie in een wadjang of een wok.
Gevonden op
https://www.kokswereld.nl/culinair-woordenboek/
Geen exacte overeenkomst gevonden.