TRANEN definities

Zoek op

tranen

tranen logo #1000tranen werkw. Uitspraak: [ ˈtranə(n) ] Afbreekpatroon: tra·nen Vervoegingen: traande (verl.tijd enkelv.) Vervoegingen: heeft getraand (volt.deelw.) voortdurend tranen uit je ogen laten lopen Voorbeeld: 'mijn ogen traanden door de koude tegenwind' Synoniemen: huilen tranen afscheiden waterlanders Spreekwoorden en zegswijzen •
Gevonden op https://www.woorden.org/woord/tranen

Tranen

Tranen logo #10101) Huilen 2) Lichaamswerking 3) Oogdruppels 4) Oogvocht 5) Oogvocht afgeven 6) Oogvocht afscheiden 7) Oogvocht afscheiding 8) Uiting van droefheid 9) Uiting van smart 10) Uiting van verdriet 11) Vlies 12) Vloeien 13) Waterlanders
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Tranen/1

Tranen

Tranen logo #10101) Huilen 2) Oogvocht 3) Waterlanders
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Tranen/1

tranen

tranen logo #11619druppels of tranen afscheiden
Gevonden op https://uitleenwoordenbank.ivdnt.org/index.php/uitleen/zoek_gecombineerd_ca

Tranen

Tranen logo #11635De ’tranen van de wijn’ zijn de viskeuze druppels, ook wel benen genoemd, die langs het glas naar beneden lopen nadat de wijn is gezwenkt in het glas. Dit fenomeen heet het Gibbs-Marangoni effect, en wordt veroorzaakt door de verdamping van alcohol. Deze verdamping zorgt voor een gradiënt in de oppervlaktespanning van de wijn waardoor de drupp...
Gevonden op https://wijnwetenschap.nl/wijnwoordenboek/tranen/

tranen

tranen logo #10942Van de wand van het wijnglas terug in de wijn vloeiende druppels, een natuurkundig fenomeen dat verband houdt met de verdamping van vluchtige stoffen uit de wijn zoals alcohol. Ook de viscositeit van de wijn speelt een rol. Een goede wijn, rijk aan alcohol en extract geeft in het glas meer tranen dan een matige wijn met weinig alcohol en een laag e...
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10942

TRANEN

TRANEN logo #10943Sporen die door de wijn achtergelaten zijn op het glas als men de wijn heeft laten walsen of het glas schuin gehouden heeft. Dit wordt veroorzaakt door de alcohol, de restsuikers (witte wijnen) en door de glycerol die tijdens de alcoholische gisting is ontstaan.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10943
Geen exacte overeenkomst gevonden.