
1) Dikke koude saus 2) Dikke saus 3) Keukenterminologie 4) Olijvenpasta 5) Olijvensaus 6) Saus
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Tapenade/1

Een pasta van zwarte olijven, ansjovis en kappertjes (groene olijven kan ook, maar dat is niet het traditionele ingrediënt). Tapenade wordt gebruikt als dipsaus, als smeersel, vulling of saus. De naam komt van het Provençaalse woord voor kappertje.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10329

Een tapenade is een saus gemaakt van gehakte olijven, kappertjes en ansjovis. Het mengsel wordt op smaak gebracht met olijfolie, citroensap en kruiden zoals knoflook en tijm. Tapenade is lekker op geroosterd brood, bij rauwkost en als vulling van hardgekookte eieren. U kunt het ook opdienen bij gegrild vlees en gegrilde vis.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10377

Puree of pastei gemaakt op basis van olijven met ansjovis en daarbij allerlei kruiden en ingrediënten waaronder zeker olijfolie en citroensap.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Dikke grove puree van olijven, ansjovis, kappertjes, en knoflook. Tegenwoordig zijn er vele varianten te koop op de tapenade. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10912

Een tapenade is een saus gemaakt van gehakte olijven, kappertjes en ansjovis. Het mengsel wordt op smaak gebracht met olijfolie, citroensap en kruiden zoals knoflook en tijm. Tapenade is lekker op geroosterd brood, bij rauwkost en als vulling van hardgekookte eieren. U kunt het ook opdienen bij gegrild vlees en gegrilde vis.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Pasta van zwarte olijven, kappertjes, ansjovis, mosterd, basilicum en peterselie
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10990
Geen exacte overeenkomst gevonden.