Zoek op

Telnet

Telnet (TELetype NETwork) is een netwerkprotocol dat het mogelijk maakt op afstand in te loggen op een machine en die via een opdrachtregel te besturen. De computer waarop de Telnetclient uitgevoerd wordt fungeert dan als terminal van de server. Telnet is officieel gespecificeerd in IETF-document STD 8 (RFC 854 and RFC 855), en gebruikt gewoonlijk...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Telnet

Telnet

Telnet is een netwerkprogramma dat een manier biedt voor het aanmelden en werken op een andere computer. Als een gebruiker zich op een ander systeem aanmeldt, kan hij toegang krijgen tot Internet-diensten waarover hij niet op zijn eigen computer beschikt.
Gevonden op http://www.emazing.nl/woordenlijst.htm

Telnet

programma om van afstand in te loggen op een Unix computer Zie ook: UNIX
Gevonden op http://www.pc-tutorials.nl/computerwoordenboek.php?lijst

telnet

Protocol behorend tot de TCP-IP-suite voor remote access tot hostcomputers op het Internet. Met telnet kan op afstand op een host worden ingelogd en gewerkt worden als op een lokaal aangesloten computer.
Gevonden op http://www.webmasterwoordenboek.nl/t.php?id=2707

Telnet

Programma waarmee gebruikers zich kunnen aanmelden op een andere computer, zoals een mainframecomputer waarop online catalogi zijn opgeslagen van bibliotheken. Als Telnet gebruikt wordt om de inhoud te bekijken van een online bibliotheekcatalogus, krijgt men direct toegang tot de bestanden met gegevens van boeken, videobanden enzovoort die beschikb...
Gevonden op http://www.webmasterwoordenboek.nl/t.php?id=3258

Telnet

( Terminal Networking) Telnet (terminal networking) is een netwerkprotocol dat het mogelijk maakt op afstand in te loggen op een machine en die via een opdrachtregel te besturen. De computer waarop de telnetclient uitgevoerd wordt fungeert dan als terminal van de server.
Gevonden op http://www.webwoordenboek.be/verklaring/headers

Telnet

programma om in te loggen op een Unix computer
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10002

Telnet

Internettool waarmee op afstand op een host kan worden ingelogd. Op deze manier kunnen dezelfde programma’s worden uitgevoerd als wanneer er via een lokale terminal op deze host wordt ingelogd.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10230

Telnet

TELephone NETworking
Terminalprotocol van TCP-IP. Wordt gebruikt via Internet aan te loggen op een bepaalde computer en commando`s of karaktergestuurde programma`s uit te voeren.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10433

Telnet

Telnet is een tekst-georiënteerde toepassing en verandert je computer in feite in een terminal van een andere computer.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10860

Telnet

Met behulp van Telnet software kun je een andere computer direkt opbellen.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/11197

Telnet

Een oud protocol om remote toegnag te krijgen tot een andere computer. De interface hiervoor is gewoonlijk tekst georienteerd (vaak een Sheel). Het is een van de basis programma's voor TCP/IP.
Gevonden op https://www.weethet.nl/dutch/glossary.php
Geen exacte overeenkomst gevonden.