
Fr. tourer. Vakterm in de pàtisserie. Men zegt: toeren geven, aan bladerdeeg, deeq in het algemeen, dat wil zeggen het deeg uitrollen en opvouwen, een of meermalen, en dan telkens korte tijd laten rusten.
Gevonden op
http://www.rrr.nl

het geven van een fraaie vorm aan b.v. groenten (uitsnijden, uitsteken).
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Fr. tourer. Vakterm in de pà tisserie. Men zegt: toeren geven, aan bladerdeeg, deeq in het algemeen, dat wil zeggen het deeg uitrollen en opvouwen, een of meermalen, en dan telkens korte tijd laten rusten.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Frans: tourer. Vakterm in de pàtisserie. Men zegt: toeren geven, aan bladerdeeg, deeq in het algemeen, dat wil zeggen het deeg uitrollen en opvouwen, een of meermalen, en dan telkens korte tijd laten rusten.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945
Geen exacte overeenkomst gevonden.