Zoek op

uitsluitingsclausule

erfrecht: beding in een schenkingsovereenkomst of testament waardoor wordt voorkomen dat de schenking resp. nalatenschap ...
Gevonden op https://www.juridischwoordenboek.nl/zoek/uitsluitingsclausule

Uitsluitingsclausule

Ga naar: privé-clausule.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10251

Uitsluitingsclausule

Uitsluitingsclausule wordt ook wel privé-clausule genoemd. Een erflater of schenker bepaalt dat de erfenis of schenking niet in de gemeenschap van goederen valt van de erfgenaam of begiftigde. Dit wordt in een uitsluitingsclausule vastgelegd.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10264

Uitsluitingsclausule

Ook wel: priv351-clausule.Een erflater of schenker bepaalt dat de erfenis of schenking niet in de gemeenschap van goederen valt van de erfgenaam of begiftigde. De clausule wordt ook wel uitsluitingsclausule genoemd.
Gevonden op http://www.hypotheekwoordenboek.nl/U

Uitsluitingsclausule

Een uitsluitingsclausule voorkomt dat een geschonken of gerfd goed bij een schoonkind terecht komt. De erflater moet dan bepalen dat wat gerfd of gelegateerd wordt, niet zal vallen in de huwelijksgemeenschap waarin de verkrijger is gehuwd of zal huwen, noch verrekend zal worden.
Gevonden op http://www.uitgeverijstreutker.nl/files/pdf/Begrippenbank.pdf

Uitsluitingsclausule

Uitsluitingsclausule is een bepaling (clausule)in een testament of bij een schenking. Een erflater of schenker bepaalt dat de erfenis of schenking niet in de gemeenschap van goederen valt van de erfgenaam of begiftigde. Voorbeeld Uitsluitingsclausule Stel dat je bent overleden en je kind heeft van jou geërfd. Na ontvangst van der erfenis gaat jouw...
Gevonden op https://www.doehetzelfnotaris.nl/uitleg/uitsluitingsclausule/
Geen exacte overeenkomst gevonden.