
1) Vegetarisch voedsel
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Vezels/1

Een complexe mengeling van plantaardig materiaal dat bestand is tegen afbraak (spijsvertering) door het menselijke spijsverteringsstelsel. Niet-verteerbare vezels stillen de honger en werken een normale vertering in de hand. Bepaalde studies wijzen uit dat verteerbare vezels een rol kunnen spelen in het naar beneden halen van het cholesterolgehalte...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10446

onverteerbare voedingsstof; lange, draadachtige stoffen uit planten; stimuleren de spijsvertering
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10664

niet verteerbare stoffen die belangrijk zijn omdat ze de darmwerking positief beïnvloeden (dus 1 potje activia per dag en je schijt weer alsof het een lieve lust is)
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10745

Alleen plantaardige voedingsmiddelen, zoals graanproducten, zaden, bonen, erwten, groenten en fruit bevatten voedingsvezels, kortweg vezels genoemd. In dierlijke producten zitten geen vezels. Vezels geven de planten stevigheid en vorm. Als wij vezels eten, komen de vezels in onze darmen terecht. Ons lichaam kan maar een klein deel van de vezels afb...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10838

Als richtlijn geldt voor volwassenen zo’n 30 tot 40 gram voedingsvezels per dag. Het gaat daarbij om vezels die van nature in de voeding aanwezig zijn. Veel mensen krijgen minder vezels binnen dan deze aanbevolen hoeveelheid. Het gemiddelde ligt tussen de 20 en 25 gram. Het advies is om ten minste 2 ons groente, 2 stuk fruit, ongeveer 6 sneetjes ...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10922

bestanddelen van plantaardige voeding, die niet kunnen verteerd worden door de menselijke darm. Ze zijn nodig voor een gezonde darmfunctie (stoelgangproductie). Men vermoedt dat ze bovendien de opname van cholesterol en verzadigde vetten afremmen, en dat ze beschermen tegen darmkanker. Men spreekt van onoplosbare (bijvoorbeeld in bruin brood) en op...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10926

Plantaardig materiaal in granen, fruit en groenten dat niet wordt verteerd, maar de opname van glucose uit de voeding vertraagt.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/11048
Geen exacte overeenkomst gevonden.