Zoek op

Wysiwyg

Wysiwyg is een acroniem voor What you see is what you get of in het Nederlands: wat je ziet, is wat je krijgt. De term wordt gebruikt voor computerprogramma`s en betekent dat je direct op het beeldscherm ziet hoe het resultaat op papier eruit komt te zien, inclusief alle opmaak: vet, letterafmeting etc. In de begintijd van de pc (in de jaren 80 t....
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Wysiwyg

WYSIWYG

What You See Is What You Get. Een DTP-term waarmee aangegeven wordt dat een document op een scherm wordt weergegeven zoals het met een printer of een drukpers afgedrukt wordt.
Gevonden op http://www.emazing.nl/woordenlijst.htm

WYSIWYG

Waarvoor staan de letters WYSIWYG? WYSIWYG is een engelse afkorting en staat voor What You See Is What You Get. Hiermee geeft men aan dat een afbeelding of tekst zoals die op het computerscherm wordt weergegeven ook precies zo afgedrukt zal worden.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10204

Wysiwyg

‘What you see is what you get’. Computerterm die wordt gebruikt om aan te geven dat de resultaten op het scherm dezelfde opmaak toont als het eindresultaat.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10230

WYSIWYG

WYSIWYG is een Engelse afkorting en staat voor What You See Is What You Get. Hiermee geeft men aan dat een afbeelding of tekst zoals die op het computerscherm wordt weergegeven ook precies zo afgedrukt zal worden. Daarvoor moeten zowel scherm als printer gekalibreerd zijn. Zie ook bij K. voor kleur en kalibratie
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10284

WYSIWYG

What You See is What You Get. Wordt vaak verward met Preview.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10326

WYSIWYG

What You See Is What You Get
Term die aangeeft dat het programma de gegevens op het scherm toont net zoals die zullen worden afgedrukt of gepubliceerd, in tegenstelling tot programma die de broncode tonen.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10433

WYSIWYG

What You See Is What You Get en betekent dat het beeldscherm hetzelfde weergeeft op de latere afdruk.
Gevonden op http://www.gianottenprintedmedia.nl/grafisch-woordenboek/details/WYSIWYG

Wysiwyg

= what you see is what you get.
Wanneer in desktop publishing het resultaat op het beeldscherm identiek is met de afdruk (het eigenlijke resultaat), spreekt men van wysiwyg: what you see is what you get.
Gevonden op http://www.iak.be/new/iakdownloads/internetglossarium.doc

WYSIWYG

(spreek uit whizzy-wig) What You See Is What You Get, term die een visuele interface aanduid (zoals MacOS en Windows), t.o.v. een tekstgeoriënteerde (zoals DOS)
Gevonden op http://www.ming-automatisering.nl/Definities/

WYSIWYG

What You See Is What You Get, term die een programma aanduid voor webpaginaontwerp waarbij u geen code hoeft te gebruiken maar simpelweg alle opmaak en tekst in moet voeren waarna u het resultaat meteen te zien krijgt
Gevonden op http://www.pc-tutorials.nl/computerwoordenboek.php?lijst

wysiwyg

What You See Is what You Get. Term om aan te geven dat de opmaak op het scherm precies zo zal worden afgedrukt.
Gevonden op http://www.webmasterwoordenboek.nl/w.php?id=2530

WYSIWYG

( What You See Is What You Get) Term die gebruikt wordt in combinatie met software die 'realtime' werk omzetten in het zichtbare eindresultaat. Denk bijvoorbeeld aan HTML-editors, waarbij het dik afdrukken van tekst direct zichtbaar is.
Gevonden op http://www.webwoordenboek.be/verklaring/headers

WYSIWYG

What You See Is What You Get, [WISIEWIG], een uitdrukking die aangeeft dat datgene wat je op het computer scherm ziet ook werkelijk datgene is wat je op papier gaat zien als je het uitprint. Midden jaren 80 werd deze uitdrukking geintroduceerd bij de eerste Desktop Publishing programma's, tegenwoordig is de uitdrukking meer op zijn plaats.
Gevonden op https://www.weethet.nl/dutch/glossary.php
Geen exacte overeenkomst gevonden.