
1) Japans gerecht 2) Japans mierikswortelpasta 3) Japanse specerij 4) Keukenkruid 5) Mierikswortelpasta 6) Scherpe Japanse specerij 7) Scherpe specerij
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Wasabi/1

scherpe, groenkleurige pasta die gemaakt of nagemaakt is op basis van Japanse mierikswortel (wasabia japonica) en die bij sushi gegeten wordt; wasabipasta
Gevonden op
https://anw.ivdnt.org/article/wasabi

Wasabi (Japans,山葵) is een zeer scherpe specerij uit de Japanse keuken, die vaak gebruikt wordt bij sushi- en andere visgerechten, en de plant waarvan deze specerij wordt gemaakt. == Wasabiplant == De plant waarvan wasabi vervaardigd wordt is de Wasabia japonica (synoniem: Eutrema japonicum), die 20 tot 60 cm hoog wordt. De wortelstok is ongeve...
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Wasabi

Een Japanse plant die in stromend water groeit en waarvan de wortels ons een van de heetste specerijen leveren. Het heldergroene vlees van de wortels wordt geraspt en wordt vers gebruikt of wordt gedroogd en gemalen. Van het poeder wordt een pasta gemaakt, zoals van mosterdpoeder mosterd wordt gemaakt. Wasabipasta wordt gebruikt bij sushi en sashim...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10329

Latijnse naam: Wasabia japonica , Engelse naam: japanese horseradish
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10909

Wasabi (Wasabia japonica (Miq.*) Matsum.) is niet de wortel maar de dikke steel van de Japanse Wasabiplant. Het is pikant scherp (mierikswortel- of mosterdachtig), iets zoetig en licht bitter van smaak en is herkenbaar aan de mooie groene kleur. Andere namen zijn Bergstokroos en Japanse mierikswortel. (*Miq. = standaardafkorting voor de Nederlandse...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/11320
Geen exacte overeenkomst gevonden.