
de wok zelfst.naamw. (m.) Uitspraak: [ wɔk ] Verbuigingen: wokken (meerv.)
diepe koekenpan met een halfronde bodem van gietijzer of staal waarin je groenten en vlees kunt bakken Synoniem: wadjan Synoniemen: wadjan 7 definities...
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/wok

1) Braadpan 2) Chinese braadpan 3) Chinese kookpan 4) Grote braadpan 5) Keukengerei 6) Koekenpan 7) Koekepan met bolle bodem 8) Oosterse braadpan 9) Pan 10) Pan voor roerbakken 11) Roerbakpan 12) Wadjan 13) Wadjang
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Wok/1

1) Pan voor roerbakken 2) Wadjan 3) Wadjang
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Wok/1

pan met bolle bodem (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/wok
pan van gietijzer, met bolvormige bodem vb: voor het roerbakken van groenten gebruik je een wok
Gevonden op
http://www.muiswerk.nl/mowb/?word=wok

Indonesische braadpan
Jaar van herkomst: 1984 (GVD )
Gevonden op
https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Grote gietijzeren pan met bolle onderkant afkomstig uit de Chinese keuken. Meestal gebruikt voor eenpansgerechten.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Grote braadpan met een bolle bodem, twee oren of een lange steel, die in de Chinese keuken wordt gebruikt voor roerbakken. Het grote voordeel is dat de ingrediënten snel op hoog vuur kunnen worden gebakken in het onderste deel van de pan, zodat ze niet te veel vet opnemen, vandaar ook het constante roeren met houten spatel, roerbakken genoemd.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10914

Grote braadpan met een bolle bodem, twee oren of een lange steel, die in de Chinese keuken wordt gebruikt voor roerbakken. Het grote voordeel is dat de ingrediënten snel op hoog vuur kunnen worden gebakken in het onderste deel van de pan, zodat ze niet te veel vet opnemen, vandaar ook het constante roeren met houten spatel, roerbakken genoemd.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945
Geen exacte overeenkomst gevonden.