Zoek op

XML

XML zelfst.naamw. [informatica] een coderingssysteem voor bewerking van informatie voor/op het internet zoals met HTML mogelijk is   Voorbeeld: `Het begrip XML wordt veel gebruikt in de informatica. ` Bron: Wikiwoordenboek - XML. SpellingJuist gespeld: 'XML' komt voor in de spel...
Gevonden op https://www.woorden.org/woord/XML

XML

XML staat voor eXtensible Markup Language en is een computertaal waarmee verschillende data kan worden uitgewisseld tussen computers.
Gevonden op http://appyourservice.nl/begrippen/

XML

Extended Markup Language. Taal voor het structureren van documenten zoals webpagina's. Geeft de mogelijkheid om webpagina's ook automatisch te verwerken, zodat EDI ook via het internet mogelijk wordt. Het aantal commando's is te bepalen door de programmeur.
Gevonden op http://www.emazing.nl/woordenlijst.htm

XML

eXtensible Markup Language, een standaard voor het uitwisselen van data tussen computers. Het lijkt qua opmaak op HTML, maar de tags kunnen zelf bedacht worden. XML is erg handig om informatie door te geven die door mensen te snappen is en door computers te lezen is Zie ook: XSL
Gevonden op http://www.pc-tutorials.nl/computerwoordenboek.php?lijst

XML

Extensible Markup Language, is een andere taal die wordt gebruikt om de syntax van markup-talen te definiëren. XML is een deelverzameling van SGML, en is ontworpen om willekeurige gestructureerde gegevens in een tekstformaat op te slaan. Terug naar de bovenkant
Gevonden op http://www.websitemaken.be/index.php?page=begrippenlijst

XML

( eXtensible Markup Language) Universeel uitwisselingsformaat voor de flexibele en logische opbouw van documentbestanden. Door XML te gebruiken is de informatie in de bestanden relatief eenvoudig toegankelijk, ook voor andere software dan waarmee het gemaakt is.
Gevonden op http://www.webwoordenboek.be/verklaring/headers

XML

XML is een metataal die de inhoud (structuur en elementen) van een gegevensverzameling beschrijft ongeacht de vormgeving waarin deze verzameling wordt gepresenteerd. Structuur, vorm en inhoud zijn gescheiden. De structuurkenmerken worden opgenomen in een DTD of een XML-schema, de vormkenmerken worden opgenomen in stylesheets (CSS, XSL). De vorm kan...
Gevonden op https://labyrinth.rienkjonker.nl/lexicon/terminologie

XML

• [informatica] een coderingssysteem voor bewerking van informatie voor-op het internet zoals met HTML mogelijk is.
Gevonden op https://nl.wiktionary.org/wiki/XML

XML

Extensible Markup Language (XML) is een format dat wordt gebruikt voor het maken van gestructureerd bestanden. XML- compatibele applicaties kunnen deze bestanden lezen en soms schrijven. XML wordt vaak gebruikt voor API's en voor de uitwisseling van data tussen systemen. Een steeds vaker gebruikt alternatief voor XML is JSON .
Gevonden op https://webuildapps.com/definition/xml

XML

XML is een variant van HTML en is bedoeld om webpagina's mee op te bouwen of informatie te verzamelen om eenvoudig te kunnen delen. Het is een door het W3C opgestelde standaard van files waarmee je zowel als machine als gebruiker eenvoudig files kunt bewerken. Een XML file ziet er een beetje uit als een normaal document aangevuld met codes. XML fil...
Gevonden op https://www.encyclo.nl//Media/Begrippenbank-Bedrijfskunde-Streutker/Begripp

XML

eXtensible Markup Language, standaard voor documentuitwisseling, subset van SGML, vergelijkbaar met HTML maar tags (elementen) kunnen zelf gedefinieerd worden; zie htttp:--www.w3.org; zie ook XSL
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10002

Xml

Zie Extensible Markup Language.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10046

XML

eXtensible Markup Language. Uitbreidbare codering van gegevens. Codes geven aan wat de inhoud is van de gegevens.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10326

XML

Extensible mark-up language. Internationale standaard voor het schrijven van internetpagina`s. Verschil met HTML is dat bij XML de informatie en de context (informatie over de pagina zelf) gescheiden worden.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10355

XML

(eXtensible markup language) XML of eXtensible markup language is een door het W3C (World Wide Web Consortium) gedefinieerde meta-markuptaal. Dit is een markuptaal die kan worden gebruikt om andere, specifieke markuptalen te ontwikkelen, zoals WML en cXML. Met andere woorden: XML is een bepaalde manier om gegevens gestructureerd vast te leggen. Dez...
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10368

XML

eXtensible Markup Language
Metataal voor de creatie van verscheidene taalimplementaties op basis van HTML.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10433

XML

eXtensible Mark-up Language. Een formaat voor de gestructureerde vastlegging van gegevens en hun betekenis voor medium-onafhankelijke opslag en uitwisseling. • Standaard van het World Wide Web Consortium (W3C), www.w3c.org.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10653

XML

eXtensible Markup Language.XML is een vereenvoudigde versie van een veel oudere opmaaktaal: SGML XML beschrijft documenten die gestructureerde informatie bevatten.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10678

XML

XML staat voor eXtensible Markup Language en is een standaard voor het tonen van gestructureerde gegevens in de vorm van platte tekst. Deze representatie is zowel leesbaar voor zoekmachines als leesbaar voor de mens.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10792

XML

Afkorting van eXtensible Markup Language, een opmaaktaal waarbij de programmeur zelf de vrijheid heeft om de elementen van de taal te bepalen. XML is een meta-taal die geschikt is voor medium neutrale opslag en uitwisseling van gegevens. XML wordt gezien als een uitbreiding op HTML.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10860

XML

Afkorting van eXtensible Markup Language. XML is een opmaaktaal waarbij de programmeur zelf de vrijheid heeft om de elementen van de taal te bepalen. XML wordt veel gebruikt voor het opslaan van teksten.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/11194

XML

Afkorting voor Extensible Markup Language. Een platformonafhankelijke markup taal voor het specificeren van andere markup talen. Voorbeelden van toepassingen van XML zijn XHTML en RSS
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/11196

XML

XML (Exendible Markup Language) is een programmeertaal die wordt gebruikt om verschillende elementen (tekst, afbeeldingen en tabellen) te coderen en te identificeren. XML is platform onafhankelijk en kan derhalve op elke computer gelezen worden.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/11394

XML

XML is een afkorting voor Extensible Markup Language. XML is een dataformaat welke wordt ondersteund door verschillende programmeertalen. Vaak wordt XML gebruikt voor API’s.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/11438
Geen exacte overeenkomst gevonden.