
de yoghurt zelfst.naamw. (m.) Uitspraak: [ ˈjɔgʏrt ] Afbreekpatroon: yo·ghurt
wit, dikvloeibaar en zuur melkproduct dat is gefermenteerd door bepaalde bacteriën toe te voegen Voorbeeld: 'Als toetje eten we yoghurt met aardbeien.' Synoniemen: joghurt 9 definities...
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/yoghurt

1) Biogarde 2) Hangop 3) Melkspijs
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Yoghurt/1

1) Bulgaarse drank 2) Dessert 3) Drank 4) Etenswaar 5) Gegist melkgerecht 6) Gerecht aan het einde van een maaltijd 7) Gezonde voeding 8) Lichtzure melkspijs 9) Melkgerecht 10) Melkproduct 11) Melkspijs 12) Met bacteriën geënt zuivelproduct 13) Nagerecht 14) Puddingvervanger 15) Toespijs 16) Verzuurde melkspijs
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Yoghurt/1

Yoghurt is een zuivelproduct dat wordt geproduceerd door het fermenteren van melk. Bij dit proces worden onschadelijke melkzuurbacteriën toegevoegd, die yoghurt de kenmerkende zure smaak meegeven. Het woord is afgeleid van het Turkse “yoğurt” of “jugurt”, een samenvoeging van twee woorden die zoveel als “dik” en “kneden” betek...
Gevonden op
http://www.ensie.nl/definitie/Yoghurt

zuivelproduct (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/yoghurt
dik, vloeibaar, wit melkproduct dat zurig smaakt vb: we eten yoghurt als toetje
Gevonden op
http://www.muiswerk.nl/mowb/?word=yoghurt

Yoghurt is een melkproduct dat op gecontroleerde manier gefermenteerd en verzuurd is. == Etymologie == Het woord komt van het Turkse yoğurt dat samenhangt met het bijvoeglijk naamwoord 'yoğun', onder meer "dik", en het werkwoord yoğurmak, dat "kneden" betekent. Het woord yoghurt werd in de huidige spellingswijze al gebruikt in 1908, ouder...
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Yoghurt

melkspijs
Gevonden op
https://uitleenwoordenbank.ivdnt.org/index.php/uitleen/zoek_gecombineerd_ca

melkspijs
Jaar van herkomst: 1912 (KKU )
Gevonden op
https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

dik, wit, zurig melkproduct.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10745

Yoghurt bestaat uit melk en melkzuurbacteriën. De bacteriën zetten de melksuikers uit melk om in melkzuur. Dit proces heet fermentatie. Afhankelijk van de melk die je gebruikt is yoghurt vol, halfvol of mager. Er zijn verschillende soorten yoghurt en afgeleide producten daarvan, zoals Bulgaarse yoghurt, kefir en drinkyoghurt. Een product mag pas ...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10922

witte dikke vloeistof die, indien genuttigd in combinatie met de juiste andere stoffen, het eeuwige leven schijnt te garanderen
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10940
Geen exacte overeenkomst gevonden.