Zoek op

taugé

de taugé zelfst.naamw. (m./v.) Uitspraak:   [tɑuˈge] spruiten van een bepaalde boon uit Zuid-Azië die je als groente eet, vooral bij rijsttafelgerechten © Kernerman Dictionaries. SpellingCorrect gespeld: 'taugé' komt voor in de Woordenlijst Nederlandse Taal va...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/taugé

TAUGE

1) Chinese groenten 2) Deel van een rijsttafel 3) Gekiemde katjang idjo 4) Gekiemde peulvruchten 5) Ingredient van loempia 6) Loempiavulling 7) Ontkiemde mungboon 8) Plant 9) Sojascheut 10) Sojascheuten 11) Wokgroente
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/TAUGE/1

TAUGÉ

1) Chinese groente 2) Groente 3) Groente bij de rijsttafel 4) Indische groente 5) Indonesische groente 6) Ontkiemde boontjes 7) Oosterse groente
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/TAUGÉ/1

Taugé

Crèmegelige spruiten van de groene mungoboon (en grotere, gelere spruiten van de sojaboon). Kort voor gebruik in ijswater weken maakt ze knapperig. Blijven in de koelkast maar een paar dagen goed.
Gevonden op http://eten-en-drinken.infonu.nl/recepten/25911-de-chinese-keuken.html

Taugé

Zie ‘Sojascheuten’.
Gevonden op http://kookrecepten.wordpress.com/recepten/keukentaal/keukentaal-t/

Taugé

Taugé Nederlands-Nederlands (Phaseolus aureus), sojascheuten Belgisch-Nederlands of tjapar Surinaams-Nederlands is de ontkiemde mungboon, of katjang idjo: groene boon. Het wordt vaak gebruikt in de Aziatische keuken, onder andere in loempia`s. Taugé is rijk aan vitamine B, waaronder de vitamine B17, vitamine C en ijzer. Verse taugé is knapperi....
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Taugé

taugé

jonge katjangplantjes
Jaar van herkomst: 1932 (Klok, Bij Ien, Iet en Broer 33 )
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Tauge

De kiemen van de katjang idoe, kleine erwtjes. Tegenwoordig is tauge bij bijna iedere supermakt te krijgen. Men kan ook zelf tauge maken door katjang idjoe te kopen en die in een vochtige warme omgeving te laten ontkiemen.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10801

Taugé

Term uit de Indische keuken: Ontkiemde katjang idju
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10991

Taugé

Term uit de Indische keuken: Spruitsel van sojaboon
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10991

taugé

ontkiemde mungboon Vigna radiata (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/tauge

tauge

wordt gebruikt in de Indische keuken: ontkiemde kleine groene erwten
Gevonden op http://www.indradjaja.nl/indradjaja_093.htm

Taugé

Taugé, ook wel sojascheut genoemd, is de kiem van de mungboon. Taugé wordt gezien als groente. Ze zijn goed voor je gezondheid, want ze verlagen het risico op chronische ziekten. Op kiemgroenten kunnen bacteriën voorkomen, zoals salmonella en E.coli (EHEC). Hitte doodt de bacteriën. Taugé kan je daarom uit voorzorg onderdompelen in kokend wate...
Gevonden op http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/tauge.aspx
Geen exacte overeenkomst gevonden.