
de taugé zelfst.naamw. (m./v.) Uitspraak: [ tɑuˈge ] Afbreekpatroon: tau·gé
spruiten van een bepaalde boon uit Zuid-Azië die je als groente eet, vooral bij rijsttafelgerechten Gevonden op
https://woorden.org/woord/taugé

1) Loempiavulling 2) Sojascheuten 3) Sojascheut 4) Gekiemde katjang idjo 5) Gekiemde peulvruchten 6) Ingrediënt van loempia 7) Plant 8) Wokgroente 9) Deel van een rijsttafel 10) Ontkiemde mungboon 11) Chinese groenten
Gevonden op
https://mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Tauge/1

1) Ontkiemde boontjes 2) Indische groente 3) Indonesische groente 4) Scheut 5) Chinese groente 6) Oosterse groente 7) Groente 8) Groente bij de rijsttafel
Gevonden op
https://mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Taugé/1

jonge katjangplantjes
Jaar van herkomst: 1932 (Klok, Bij Ien, Iet en Broer 33 )
Gevonden op
https://dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Dit zijn kiemen die men verkrijgt door mungbonen te laten ontkiemen. Lekker is om tauge heel kort te bakken of even door kokend water te halen, omdat op deze manier de knapperige smaak niet verloren gaat. Taugé kan ook rauw gegeten worden. Trefwoord: kiemen Voedingswaarde: veel vitamine C Te koop: supermarkten
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10649

Taugé, ook wel sojascheut genoemd, is de kiem van de mungboon. Taugé wordt gezien als groente. Ze zijn goed voor je gezondheid, want ze verlagen het risico op chronische ziekten. Op kiemgroenten kunnen bacteriën voorkomen, zoals salmonella en E.coli (EHEC). Hitte doodt de bacteriën. Taugé kan je daarom uit voorzorg onderdompelen in kokend wate...
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10922

Term uit de Indische keuken: Ontkiemde katjang idju
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10991

Term uit de Indische keuken: Spruitsel van sojaboon
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10991

wordt gebruikt in de Indische keuken: ontkiemde kleine groene erwten
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/11031

Crèmegelige spruiten van de groene mungoboon (en grotere, gelere spruiten van de sojaboon). Kort voor gebruik in ijswater weken maakt ze knapperig. Blijven in de koelkast maar een paar dagen goed.
Gevonden op
https://eten-en-drinken.infonu.nl/recepten/25911-de-chinese-keuken.phpl

'Taugé' (Nederlands-Nederlands), 'sojascheuten' (Belgisch-Nederlands) of 'gropesi/tjapar' (Sranangtongo), is de ontkiemde mungboon ('Vigna radiata') of katjang idjo (groene boon). Verse taugé is knapperig.
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Taugé

jonge katjangplantjes
Gevonden op
https://uitleenwoordenbank.ivdnt.org/index.php/uitleen/zoek_gecombineerd_ca
Geen exacte overeenkomst gevonden.