Vluchtig zuur definities

Zoek op

vluchtig zuur

vluchtig zuur logo #10942Term waarmee men zuren aanduidt die bij verwarmen van de wijn verdampen. Vluchtige zuren zijn azijnzuur, boterzuur, propionzuur en barnsteenzuur. Deze zuren ontstaan in geringe hoeveelheden tijdens de gisting, waarbij de kwaliteit van de druiven, de gistsoort, de temperatuur en het suikergehalte van de most van invloed zijn op de hoeveelheid van de...
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10942

vluchtig zuur

vluchtig zuur logo #10942Term waarmee men zuren aanduidt die bij verwarmen van de wijn verdampen. Vluchtige zuren zijn azijnzuur, boterzuur, propionzuur en barnsteenzuur. Deze zuren ontstaan in geringe hoeveelheden tijdens de gisting, waarbij de kwaliteit van de druiven, de gistsoort, de temperatuur en het suikergehalte van de most van invloed zijn op de hoeveelheid van de...
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10942

VLUCHTIG ZUUR

VLUCHTIG ZUUR logo #10943De combinatie azijnzuur, methaanzuur en koolzuur die ontstaat tijdens de alcholische gisting en die nodig is voor de ontwikkeling van het bouquet en de structuur, en voor de rijping van de wijn. Het gehalte aan vluchtig zuur in de wijn moet beperkt zijn want een te hoog gehalte is een fout die de wijn onverkoopbaar maakt.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10943

VLUCHTIG ZUUR

VLUCHTIG ZUUR logo #10943De combinatie azijnzuur, methaanzuur en koolzuur die ontstaat tijdens de alcholische gisting en die nodig is voor de ontwikkeling van het bouquet en de structuur, en voor de rijping van de wijn. Het gehalte aan vluchtig zuur in de wijn moet beperkt zijn want een te hoog gehalte is een fout die de wijn onverkoopbaar maakt.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10943
Geen exacte overeenkomst gevonden.