
1) Fijngesneden schil van citrusfruit
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Zeste/1

Een zeste is een dungesneden stukje schil van een citrusvrucht (veelal sinaasappelschil).
Gevonden op
http://www.bierwoordenboek.com/

geurige, geraspte of dungesneden citroenschil, limoenschil of sinaasappelschil die dient als smaakmaker in uiteenlopende gerechten
Gevonden op
https://anw.ivdnt.org/article/zeste

Een zeste is een stukje dun gesneden buitenschil van een citrusvrucht. U kunt het gebruiken om allerlei gerechten op smaak te brengen, vooral dan taarten en nagerechten.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10377

FR; buitenste schil van een citroen of sinaasappel. Smaakkenmerk
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10519

Geurige heel dun gesneden buitenschil van citroen, mandarijn, sinaasappel enz.. Zesteur is het gereedschap waarmee men dit doet.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Geurige heel dun gesneden buitenschil van citroen, mandarijn, sinaasappel enz.. Zesteur is het gereedschap waarmee men dit doet.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Is een dun gesneden buitenschil (zonder wit) van een citroen of sinaasappel, gesneden in heel dunne reepjes (julienne). U kunt het gebruiken om allerlei gerechten op smaak te brengen. Zestes trekken in de schil van sinaasappelen of andere citrusvruchten gebeurd het gemakkelijkste met een citrustrekker of ‘zesteur’: dit is een speciaal m...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

De schil van een citrusvrucht, gesneden in zeer fijne julienne
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Sinaasappel- of citroenschil (zonder wit) in julienne.
Gevonden op
https://www.kokswereld.nl/culinair-woordenboek/

De rasp van een citroen- of sinaasappelschil of de schil zelf, héél dun gesneden
Gevonden op
https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abcz.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.