Zoek op

arbeid

algemeen: Eén van de oorspronkelijke productiefactoren, geleverd door mensen. Het betreft zowel lichamelijke als geestelijke ...
Gevonden op https://www.economischwoordenboek.nl?zoek=arbeid

arbeid

In de natuurkunde en techniek het product van de kracht die op een voorwerp wordt uitgeoefend en de verplaatsing die het voorwerp daardoor ondergaat. Arbeid is een vorm van energie , en heeft dus ook dezelfde eenheid: Joule (uitspraak als 'dzjoel'), met symbool J.
Gevonden op https://www.cultureelwoordenboek.nl/natuurkunde-scheikunde-en-sterrenkunde/

arbeid

de arbeid zelfst.naamw. (m.) Uitspraak:   [ˈɑrbɛit] werk Voorbeeld:   `aan de arbeid gaan`de Dag van de Arbeid  (feestdag op 1 mei)ongeschoolde arbeid  (werk waarvoor geen opleiding nodig is) © Kernerman Dictionaries. SpellingCorrect gespeld: '
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/arbeid

Arbeid

(A) Arbeid (afkorting: A) is alle geestelijke en lichamelijke inspanning van mensen ten dienste van de productie. Als beloning voor arbeid krijg je loon.
Gevonden op https://www.finler.nl/arbeid/

ARBEID

1) Activiteit 2) Ambacht 3) Bedrijvigheid 4) Bezigheid 5) Dagtaak 6) Dagwerk 7) Energie 8) Inspanning 9) Job 10) Karwei 11) Levensonderhoud 12) Moeite 13) Pernoze 14) Taak 15) Uiting van energie 16) Vak 17) Werk 18) Werkzaamheid
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/ARBEID/1

arbeid

barensweeën, baring, moeite, ook barensnood
Gevonden op http://home.planet.nl/~dumon002/woordenboek/alfa.html

Arbeid

De inzet van menselijke capaciteit voor het produceren van goederen en diensten, zoals gedefinieerd in de Nationale rekeningen van het CBS.
De arbeid kan ten behoeve van zichzelf of ten behoeve van anderen ingezet worden, en al dan niet via de markt plaatsvinden.
Gevonden op http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/methoden/begrippen/default.htm?conceptid=46

Arbeid

Let op: Spelling (deels) uit 1864: m. [geen meervoud] werk; verrichting; moeite; inspanning; barensnood; [figuurlijk] gisting, werking (van vochten).
~EN, [bedrijvend werkwoord] [gelijkvloeiend] (ik arbeidde, heb gearbeid), werken; koken, gisten (van bier enz.);
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/cali003nieu01/cali003nieu01_0004.htm

arbeid

inspanning
Jaar van herkomst: 901-1000 (WPS )
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Arbeid

Arbeid = Kracht x verplaatsing W = F*?x
Het symbool van arbeid is W van work.
De eenheid van arbeid is joule net als bij energie.
Onthoud: 1 joule is hetzelfde als 1 Newton maal meter 1 J = 1 Nm
Gevonden op http://www.digischool.nl/na/site05/themas/energie/energie_begrip.html

arbeid

Onder arbeid verstaan we alle lichamelijke en geestelijke inspanning van mensen die beschikbaar is om in het productieproces te worden ingeschakeld. Arbeid is gericht op het verdienen van een inkomen (betaald werk, betaalde baan). Werkzaamheden die niet gericht zijn op het verdienen van inkomen zijn -economisch gezien- geen arbeid, bijvoorbeeld vr...
Gevonden op http://www.em-ha-em-art-productions.nl/kennisbank/beleggen/arbeid.htm

Arbeid

Naast mechanische energie wordt hieronder in de thermodynamica ook verstaan elektrische, magnetische, chemische en stralingsenergie.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10571

Arbeid

De mens als productiefactor. Het is een oorspronkelijke productiefactor, waarvan de kwaliteit door veel zaken bepaald wordt, zoals scholing. Zie ook loon.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10762

Arbeid

Alle geestelijke en lichamelijke inspanning van mensen ten dienste van de productie. Als beloning voor arbeid krijg je loon. Arbeid is een van de productiefactoren.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10927

Arbeid

Arbeid is de inzet van menselijke capaciteit voor het produceren van goederen en diensten, zoals gedefinieerd in de Nationale rekeningen van het CBS.
Gevonden op http://www.ensie.nl/definitie/Arbeid

arbeid

werk (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/arbeid

arbeid

wat je doet om geld te verdienen vb: we moeten eens aan de arbeid Synoniem: werk Tegenstelling: vakantie
Gevonden op http://www.muiswerk.nl/mowb/?word=arbeid

arbeid

is de mens als productiefactor. Het is ook een oorspronkelijke productiefactor, waarvan de kwaliteit door veel zaken bepaald wordt, zoals scholing. De beloning voor de productiefactor arb...
Gevonden op http://www.xs4all.nl/~mkalk/begrip01.htm

arbeid

is de mens als productiefactor. Het is ook een oorspronkelijke productiefactor, waarvan de kwaliteit door veel zaken bepaald wordt, zoals scholing. De beloning voor de productiefactor arbeid is loon.(uit: begrippenlijst economie, 2002)
Gevonden op https://mkalk.home.xs4all.nl/registe1.htm#calculatiekartel

arbeid

is de mens als productiefactor. Het is ook een oorspronkelijke productiefactor, waarvan de kwaliteit door veel zaken bepaald wordt, zoals scholing. De beloning voor de productiefactor arbeid is loon.(uit: begrippenlijst economie, 2002)
Gevonden op https://mkalk.home.xs4all.nl/register.htm

Arbeid

[Maatschappijwetenschappen] Alle activiteiten die maatschappelijk en of economisch nuttig zijn, voor degene die ze verricht, voor zijn of haar omgeving, en/of voor de samenleving als geheel
Gevonden op https://quizlet.com/102762927/maatschappijwetenschappen-h1-flash-cards/
Geen exacte overeenkomst gevonden.