Kopie van `Diagnose MS`

De woordenlijst staat niet (meer) online. U ziet hieronder een kopie van de informatie. Het kan zijn dat de informatie niet meer up-to-date is. Wees dus kritisch bij het beoordelen van de waarde ervan.


Diagnose MS
Categorie: Medisch > Multiple Sclerose
Datum & Land: 30/05/2013, BE
Woorden: 7


Axon
Zenuwuitloper van een zenuwcel. Is omgeven door myeline en zorgt ervoor dat zenuwimpulsen doorgegeven worden aan andere zenuwcellen.

DNA
Engelse term voor Deoxyribo Nucleic Acid, in het Nederlands desoxyribonucleïnezuur. DNA is een molecule in levende wezens die drager is van erfelijk materiaal. Bevat de genetische code hoe dat wezen is opgebouwd.

IM
Intramusculair: in de spier

Immunomodulatoren
Geneesmiddelen die ingrijpen in het immuunsysteem. Ze beïnvloeden het ziekteverloop.

Immunosuppressiva
Geneesmiddelen die de immuunreacties van het lichaam onderdrukken en voorkomen dat immuuncellen andere cellen of delen van het lichaam aanvallen.

Immuunsysteem
Het immuunsysteem is het verdedigingssysteem dat ons lichaam beschermt tegen vreemde indringers zoals bacteriën, virussen en andere lichaamsvreemde stoffen.

MRI
Magnetic Resonance Imaging: Beeldvormende techniek die geen gebruik maakt van röntgenstralen, maar het gedrag meet van weefsel in een sterk magnetisch veld.