Zoek op

Ac

Ac afkorting symbool voor het scheikundig element actinium chemie SpellingAc' komt niet voor in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Taalunie en de spellingwoordenlijst van OpenTaal. Deze woorden beginnen met Ac: acacia acacia's acaciaroze academica academici academicu...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/Ac

AC

1) Aanduiding op franse wijnen 2) Aanduiding op recepten 3) Actinium 4) Actinium (afk.) 5) Afdelingschef (afk.) 6) Afkorting op recepten 7) Anni currentis (afk.) 8) Anno christi 9) Anno christi (afk.) 10) Anno currente 11) Appellation contrôlée 12) Automerk 13) Chemisch symbool 14) Engels automerk 15) In het jaar onzes heren 16) In het jaar van C...
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/AC/1

ac

en
Gevonden op http://home.planet.nl/~dumon002/woordenboek/alfa.html

AC

[Brits automerk] - AC is een Brits sportwagenmerk. De naam is de afkorting van Autocarrier, ofwel bestelwagen. == Geschiedenis == De geschiedenis begint met de samenwerking tussen twee Engelse pioniers, slager John Portwine en ontwerper John Weller die in 1902 hun eerste project startten. In 1907 ontwikkelden ze een eenvoud...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/AC_(Brits_automerk)

AC

Audiologisch Centrum, zie aldaar
Gevonden op http://www.audiologieboek.nl/htm/hfdwrd/a.html

AC

Alternating Current. eng. term voor wisselstroom (of -spanning)
Tegengesteld: DC, voor direct current of gelijkstroom. Vooral de term DC is historisch gegroeid in de begintijd van de elektrische energie voorziening.
Gevonden op http://www.breem.nl/fldbgr/

AC

1: Audiologisch centrum.2: Auto-immuun cholangitis.3: Abdominale circumferentie.4: Anticholinergicum.5: Anticoagulans of anticoagulantia.6: Adenylaatcyclase.7: Amino chelaat of aminozuurchelaat.8: Adriblastina en cyclofosfamide, een combi van cytostatica.
Gevonden op http://www.dehelianthus-haarlem.nl/newhtml/lexicon/list_A.html

Ac

1: Acidum, ofwel zuur.2: Symbool voor het actinium element uit het periodiek systeem.
Gevonden op http://www.dehelianthus-haarlem.nl/newhtml/lexicon/list_A.html

ac

Op een recept betekent dit: ante cenam, ofwel vóór de maaltijd.
Gevonden op http://www.dehelianthus-haarlem.nl/newhtml/lexicon/list_A.html

AC

Alternate Current oftewel wisselstroom; de stroom die ons lichtnet afgeeft.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10386

AC

Alternating Current
wisselstroom
Het soort electriciteit die we thuis en op kantoor aangeboden krijgen van een electriciteitscentrale. In Europa is dat 220 Volt aan 50 Hz, in de Verenigde Staten is dit 110 Volt aan 60 Hz. Tegengestelde van AC is DC.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10433

AC

Engels, staat voor `Alternating Current`, wisselstroom. Is de internationaal gebruikte afkorting voor wisselspanning of -stroom, zoals in UAC of IAC.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10511

AC

(Automerk) Hoofdkantoor Thames Ditton, Surrey Opgericht in 1903, oprichter onbekend Fabrikant acautomotive.info Importeur geen importeur bekend Vooral bekend van de AC Cobra (veelvuldig gekopieerd door diverse kitcar-fabrikanten).
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10774

AC

Aanmeldingscentrum voor asielzoekers.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10871

AC

Alternating Current, Wisselstroom
Gevonden op http://www.pc-tutorials.nl/computerwoordenboek.php?lijst

AC

( Alternating Current) Alternating Current of wisselstroom. Het soort electriciteit die we thuis en op kantoor aangeboden krijgen van een electriciteitscentrale. In Europa is dat 220 Volt aan 50 Hz, in de Verenigde Staten is dit 110 Volt aan 60 Hz. Tegengestelde van AC is DC.
Gevonden op http://www.webwoordenboek.be/verklaring/headers

AC

[Elektronica produktie] zie Wisselstroom
Gevonden op https://piek.nl/terminologie/

AC

AC - Alternating Current, ook wel Wisselspanning genoemd. Een stroom welke constant van richting veranderd (plus en min) in een sinus beweging. We zien dit bijvoorbeeld in stopcontacten in woonhuizen; in Europa hebben de meeste huishoudens een 220 Volt AC / 50 Hz en in de USA is dat 110 Volt / 60 Hz. Zie ook DC.
Gevonden op https://www.weethet.nl/dutch/glossary.php
Geen exacte overeenkomst gevonden.