Auslese definities

Zoek op

Auslese

Auslese logo #10101) Bloemlezing 2) Duitse wijn 3) Keuze 4) Oostenrijkse wijn 5) Uitgezochte wijn 6) Wijnterm
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Auslese/1

auslese

auslese logo #11111hoog Duits Prädikatsniveau. Meestal zoete wijn, mogelijk met edele rotting. Suikergehalte 90° tot 100° Oechsle. Er bestaat ook een weinig droge auslese
Gevonden op http://www.wereldvanwijn.nl/index.php?page_id=3

Auslese

Auslese logo #11635Duitse ‘Prädikatswein’ wordt geclassificeerd op basis van rijpheid van de druif en mostgewicht. In oplopende volgorde van mostgewicht zijn dit de predikaten: Kabinett, Spätlese, Auslese, Beerenauslese, Trockenbeerenauslese en Eiswein. Wijn met het predikaat Auslese heeft dus een hoger mostgewicht dan Spätlese wijn, maar een lager mostgewicht...
Gevonden op https://wijnwetenschap.nl/wijnwoordenboek/auslese/

Auslese

Auslese logo #10507Duitse term voor wijn die uitsluitend van bepaalde geselecteerde druiven is gemaakt. Voor een Beerenauslese worden van iedere tros bepaalde druiven uitgekozen. Voor een Trockenbeerenauslese worden overrijpe druiven één voor één geplukt.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10507

Auslese

Auslese logo #10519DE; AT; letterlijk: geselecteerd. Predikaat voor een Qualitätswein mit Prädikat dat de rijpheid van de druiven garandeert. Het zegt iets over het minimale suikergehalte (mostgewicht) in de druif op het moment van oogsten. Dit verschilt per wijngebied (niet in Oostenrijk). De druiven zijn laat geoogst en heerlijk rijp; edele rotting kan (weinig) v...
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10519

auslese

auslese logo #10942Duitse of Oostenrijkse wijn gemaakt van uitgekozen trossen van bijzonder rijpe druiven, gewoonlijk resulterend in een natuurlijke zoete wijn. Nochtans wordt droge auslese meer gemaakt. Bij goede wijnsoorten kan er een selectie gebeuren van druiven met 'nobele' schimmel (botrytis cinerea).
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10942

auslese

auslese logo #10430hoog Duits Prädikatsniveau. Meestal zoete wijn, mogelijk met edele rotting. Suikergehalte 90° tot 100° Oechsle. Er bestaat ook een weinig droge auslese.
Gevonden op https://www.wereldvanwijn.nl/index.php?page_id=3
Geen exacte overeenkomst gevonden.