Zoek op

AUSWEIS

1) Bewijs 2) Legitimatie 3) Licentie
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/AUSWEIS/1

Ausweis

Een Ausweis is een soort werkvergunning die door de Duitse bezetter tijdens de Tweede Wereldoorlog werd ingevoerd. Op de Ausweis stond aangegeven wie, wanneer en waar men vergunning had om te werken. Er stonden dus geen pasfoto`s of vingerafdrukken op, zoals op het Persoonsbewijs. Een Ausweis is dus geen identiteitskaart of paspoort zoals wij dat....
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Ausweis

Ausweis

Begrippenlijst: Tweede Wereldoorlog - Duits voor bewijs, legitimatie; verklaring afgegeven door de Duitse instanties, meestal ten bewijze dat de houder een zeker voorrecht genoot, bijv. vrijstelling van arbeidsinzet, toegang tot militaire objecten en permissie om na de avondklok buitenshuis te verkeren.
Gevonden op http://www.digischool.nl/gs/begrippen/bwo2.htm

Ausweis

Het Duitse woord voor het persoonsbewijs dat de Duitsers invoerden. Het was echter ook de naam voor een bewijs dat mensen vrijstelde van tewerkstelling in Duitsland, of dienst aan het front. Dit bewijs werd ook wel vaak het Sonderausweis genoemd.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/11132

Ausweis

Identificatiebewijs, meestal wordt hiermee het persoonsbewijs bedoeld. Het persoonsbewijs moest iedereen vanaf 1941 ter identificatie bij zich dragen. Hierin stond ondermeer aangegeven of iemand joods was.
Gevonden op http://www.joodsmonument.nl/search/273990
Geen exacte overeenkomst gevonden.