Zoek op

backdoor

Sluipweg in een computerprogramma, waarvan vaak alleen de programmeur het bestaan kent. Via de sluipweg kunnen bepaalde opties in een programma worden geactiveerd met behulp van een speciale toetsencombinatie. De meeste gebruikers kennen deze optie niet.
Gevonden op http://www.webmasterwoordenboek.nl/b.php?id=2848

Backdoor

Een backdoor (achterdeur) wordt door hackers gebruikt voor een aantal zaken. Oorspronkelijk was een backdoor letterlijk een achterdeur in een computerprogramma, met opzet door de programmeur gemaakt. Door zo'n achterdeur kan een programmeur altijd in de door hem ontwikkelde programmatuur komen, ook als deze op andere computers ge?nstalleerd is. De ...
Gevonden op http://www.webmasterwoordenboek.nl/b.php?id=3281

Backdoor

Een moedwillig aangebrachte, vaak goed verborgen opening in de beveiliging van programmatuur die door de maker(s) van die opening kan worden geëxploiteerd.
Gevonden op https://labyrinth.rienkjonker.nl/lexicon/terminologie

Backdoor

Een backdoor is een bewust gebouwde mogelijkheid in een computerprogramma of algoritme om een beveiliging te omzeilen. Zo kan bijvoorbeeld versleutelde data alsnog relatief gemakkelijk gedecodeerd worden.
Gevonden op https://vpndiensten.nl/begrippenlijst/

Backdoor

Een backdoor is een (vaak verborgen) bewust ingebouwde manier om beveiliging of versleuteling te omzeilen. Backdoors worden vaak gebruikt om stiekem toegang te verkrijgen tot computersystemen of om versleuteling te doorbreken.
Gevonden op https://www.vpngids.nl/veilig-internet/begrippen/
Geen exacte overeenkomst gevonden.