Zoek op

CERN

De naam is afgeleid van de vooraf ingestelde raad: Conseil Européenne pour la Recherche Nucléaire. CERN is een groot Europees onderzoekinstituut nabij Genève, waar vele duizenden fysici, ingenieurs en technici uit de gehele wereld werken. Er worden experimenten gedaan op het gebied van elementaire deeltjes en krachten; ook wel hoge-energienatuur...
Gevonden op https://www.cultureelwoordenboek.nl/natuurkunde-scheikunde-en-sterrenkunde/

CERN

1) Conseil européen pour la recherche nucléaire (afk.) 2) Europeesche organisatie voor kernonderzoek 3) Europese organisatie voor kernonderzoek 4) Europese raad voor atoomonderzoek (afk.) 5) Organisatie voor kernonderzoek 6) Raad voor atoomonderzoek
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/CERN/1

CERN

Centre Europienne pour la Récherche Nucléaire
Europees laboratorium voor deeltjesphysica te Genève waar in 1990 het World Wide Web werd geboren. Hier werktten Robert Calliau en Tim Berners Lee aan de concepten van HTML en HTTP.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10433

CERN

Europees laboratorium voor deeltjesfysica in Zwitserland, stond aan de basis van het world wide web.
Gevonden op http://www.iak.be/new/iakdownloads/internetglossarium.doc

Cern

Het Europese Laboratorium voor Deeltjesfysica, waar de eerste conferentie over het World Wide Web werd gehouden; algemeen beschouwd als de geboorteplaats van de internet-technologie. Het werk aan deze technologie en het vastleggen van normen is inmiddels overgedragen aan het World Wide Web Consortium (W3C, op w3.org)
Gevonden op http://www.pc-tutorials.nl/computerwoordenboek.php?lijst

Cern

(Conseil Europeen pour la recherche Nucleaire, het Europese onderzoeksinstituut voor deeltjesfysica, in 1989 was Cern de geboorteplaats van het Internet.)
Gevonden op http://www.webwoordenboek.be/verklaring/headers
Geen exacte overeenkomst gevonden.