
de cuvee zelfst.naamw.
1) wijn die ontstaat door het mengen van verschillende druivenrassen 2) wijn die ontstaat door het mengen van verschillende druivenrassen en van uitzonderlijk goede kwaliteit is 3) beste kwaliteit champagne Gevonden op
https://woorden.org/woord/cuvee

1) Perskuip 2) Gistkuip voor rode wijn
Gevonden op
https://mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Cuvée/1

Cuvée' werd oorspronkelijk aan een bier gegeven, dat net even iets anders (van smaak ) was dan het originele bier. Dit kan zijn door een andere manier van bewaring of botteling. Cuvée betekent in het Frans: de inhoud van één (gist)kuip. Wat suggereert dat de totale hoeveelheid van het product beperkt is (tot 1 kuip ). Bieren volgens dit princip...
Gevonden op
https://bierwoordenboek.com/Cuv%c3%a9e.ashx

FR; melange of assemblage van een wijn. Een wijn die voortkomt uit het mengen van verschillende gistingskuipen. De term wordt ook in andere landen toegepast. Zie samenstellen van wijn
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10519

Bourgondische term die de kwaliteit weergeeft van een wijn die op een bepaald perceel werd geproduceerd.
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10693

Het woord 'cuvée' komt vanuit het Frans. In Frankrijk is cuvée de most die bij de eerste persing van druiven wordt gewonnen.
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Cuvee

(fr) in Frankrijk - Een hoeveelheid druivensap (most) of jonge wijn die in RVS-tanks of houten vaten apart wordt gehouden vanwege de eigenschappen, zoals van een bepaalde wijngaard, of deel (bijv. helling) van een wijngaard, of van een speciale oogstdatum, of ten behoeve van een in de toekomst te maken assemblage of bijv. speciale botteling (bijv. ...
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_vaktermen_in_de_oenologie

(hu) in Hongarije - een uit twee of meer wijnen samengestelde wijn (bijvoorbeeld een bi-cépage; Stierenbloed (Bikavér) is altijd een cuvée).
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_vaktermen_in_de_oenologie

De term Cuvée is afkomstig van de Franse term ‘cuve’ dat kuip of tank betekent. In de Champagne is de cuvée de eerste 2050 liter sap dat tijdens de eerste persing uit 4000 kg druiven wordt geperst. Het is daarmee de most met de beste kwaliteit en wordt in deze context ook wel ’tête de cuvée’ genoemd, letterlijk ‘het beste van het vatâ...
Gevonden op
https://wijnwetenschap.nl/wijnwoordenboek/cuvee/
Geen exacte overeenkomst gevonden.