Chaptaliseren definities

Zoek op
Zie ook: chaptaliseer

Chaptaliseren

Chaptaliseren logo #10101) Wijnterm
Gevonden op https://mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Chaptaliseren/1

chaptaliseren

chaptaliseren logo #10942Afgeleid van Chaptal, een wetenschapper uit het begin van de 19de eeuw, tevens een Frans politiek figuur, die kon aantonen dat gewone bietsuiker in een waterig milieu (most of wijn) zich ontbindt in de suikers die ook in de druif aanwezig zijn. Zo betekent chaptaliseren suiker toevoegen aan de most om na de gisting een hoger alcoholgehalte te verkr...
Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/10942

chaptaliseren

chaptaliseren logo #11306alcoholgehalte van wijn verhogen (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op https://etymologiebank.nl/trefwoord/chaptaliseren

Chaptaliseren

Chaptaliseren logo #10756'Chaptaliseren' is het toevoegen van suiker aan nog niet vergist druivensap – de zogenaamde most – om een wijn met een hoger alcoholpercentage te creëren. De term is afgeleid van de naam van Jean-Antoine Chaptal, de uitvinder van deze techniek.
Gevonden op https://nl.wikipedia.org/wiki/Chaptaliseren

Chaptaliseren

Chaptaliseren logo #11182toevoegen van suiker aan de most om een wijn met een hoger alcoholgehalte te creëren.
Gevonden op https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_vaktermen_in_de_oenologie

Chaptaliseren

Chaptaliseren logo #11635Chaptaliseren is het toevoegen van suiker aan de most om een hoger alcoholpercentage te krijgen in de uiteindelijke wijn. Deze methode is bedacht door Jean-Antoine Chaptal, vandaar ook de naam ‘chaptaliseren’. In het Duits wordt het echter ook wel ‘Anreicherung’, ‘Verbesserung’ of ‘Zuckerung’ genoemd.
Gevonden op https://wijnwetenschap.nl/wijnwoordenboek/chaptaliseren/
Geen exacte overeenkomst gevonden.