Citroenzuur definities

Zoek op

citroenzuur

citroenzuur logo #1000het citroenzuur zelfst.naamw. Afbreekpatroon: ci·troen·zuur Verbuigingen: citroenzuren (meerv.) C< sub> 6< /sub> H< sub> 8< /sub> O< sub> 7< /sub> een driebasisch organisch zuur dat in vele vruchten voorkomt Voorbeeld: 'Een oplossing van citroenzuur in water is redelijk sterk zuur en heeft reducerende e...
Gevonden op https://www.woorden.org/woord/citroenzuur

Citroenzuur

Citroenzuur logo #10101) Citraat
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Citroenzuur/1

Citroenzuur

Citroenzuur logo #10101) Conserveermiddel 2) Voedingsadditief
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Citroenzuur/1

citroenzuur

citroenzuur logo #10835zwak organisch zuur dat onder meer in citrusvruchten voorkomt en onder meer wordt gebruikt als zuur smaakmiddel, om oxidatie tegen te gaan, enz.
Gevonden op https://anw.ivdnt.org/article/citroenzuur

citroenzuur

citroenzuur logo #10518(77-92-9)
IUPAC naam: 2-hydroxy-1,2,3-propaantricarbonzuur
Engelse vertaling: citric acid
Duitse vertaling: Citronensäure
Groepen: zuren
CAS Nummer: 77-92-9
NSC Nummer: 626579
E-Nummer: E330
Citroenzuur komt voor in het lichaam voor in de citroenzuurcyclus. Heeft witte kristallen die bij 153 o C decomposeert. Het geeft de z...
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10518

citroenzuur

citroenzuur logo #10519bestanddeel van citroenen, sinaasappels, druiven en dus ook wijn, zie ook zuur. Mag worden toegevoegd aan wijn: 0,2 - 0,6 g-l
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10519

citroenzuur

citroenzuur logo #10942Samen met wijnsteenzuur, appelzuur en melkzuur het belangrijkste zuur in druivenmost en wijn. Komt in grote hoeveelheden voor in citrusvruchten en in mindere mate in druivenmost en wijn. Het is vrij ongevoelig voor bacteriële afbraak in wijn en speelt geen actieve rol in de estervorming tijdens de gisting en rijping. Zorgt vooral voor een goede zu...
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10942

citroenzuur

citroenzuur logo #11605Kleur- en geurloos zuur dat in het sap van de meeste vruchten zit, maar ook in andere planten, veel dierlijke weefsels en vloeistoffen
Gevonden op https://www.ksart.nl/term/citroenzuur
Geen exacte overeenkomst gevonden.