Zoek op

compressie

de compressie zelfst.naamw. (v.) Uitspraak:   [kɔm'prɛsi] Verbuigingen:   compressie|s (meerv.) verkleining van het volume Voorbeelden:   `Door compressie van lucht wordt het volume kleiner en de luchtdruk groter.`, `Door compressie van digitale data wordt...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/compressie

compressie

•samendrukking (+audio)
Gevonden op http://nl.wiktionary.org/wiki/compressie

compressie

samendrukking van de geluidsdynamiek in de geluidsversterker (i.v.m. recruitment)
Gevonden op http://www.audiologieboek.nl/htm/hfdwrd/c.html

Compressie

Technieken die vooral in de wereld van digitale audio en video opslag en overdracht gebruikt worden om de benodigde bandbreedte of opslagcapaciteit te beperken.
We onderscheiden `exact reconstruerende` technieken van `lossy` of verliesgevende technieken.
Gevonden op http://www.breem.nl/fldbgr/

Compressie

Compressie is de samendrukking ten gevolge van twee naar elkaar toe bewegende delen (platen) van de lithosfeer
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10142

Compressie

Methode om de omvang van een file te verkleinen. Kan zowel bij pure tekst, bij digitale muziek of afbeeldingen worden toegepast.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10223

Compressie

Techniek waarmee computerbestanden kunnen worden verkleind zonder dat daarbij gegevens verloren gaan. Compressie heeft als doel om schijfruimte te besparen en om gegevenstransport te versnellen Zowel ruimtebesparing als transportversnelling is kostenbesparend.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10230

Compressie

Het verkleinen van digitale informatie door toepassing van ruimte besparende algoritmes. Met de huidige technologie worden verschillende compressietechnieken gecombineerd om de hoogste kwaliteit en toch de kleinste datadoorvoer te bereiken. Op deze manier wordt de verbindingscapaciteit optimaal benut.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10280

Compressie

Samendrukken van informatie.
Dit is een van de gevaarlijkste bewerkingen, zeker als het direct in de camera gebeurt. Compressie wordt gebruikt om een beeld in een kleiner bestand op te slaan dan eigenlijk nodig zou zijn op basis van de data die uit de CCD komt. Dit lijkt mooi omdat er dan meer plaatsje op de geheugenkaart passen. Veel compressie...
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10284

compressie

Techniek om grote bestanden kleiner te maken, waardoor ze minder schijfruimte innemen en ook sneller kunnen worden verstuurd. Bestanden worden gecomprimeerd met behulp van speciale algoritmes die frequent voorkomende gegevens in het bestand omzetten in kleinere codes. Diezelfde programma`s kunnen ook decomprimeren, bvb. WinZip.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10433

compressie

De dimensionale reactie van een materiaal onderworpen aan samendrukkende krachten en de actie die daartoe leidt.
Categorie: Abstracte Begrippen > sterkte van materialen.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10491

compressie

samendrukking, persing; verkleinen van data, zodat het minder opslagruimte in beslag neemt en transport makkelijker en sneller gaat
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10664

Compressie

Een methode om de omvang van bestanden te verkleinen, waardoor ze eenvoudiger en sneller te versturen zijn en minder harde schijf ruimte in beslag nemen.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10860

compressie

Def.: samendrukking van grond door belasten.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10880

Compressie

Manier van wegschrijven van digitaal beeld zodat de bestandsomvang kleiner wordt of het beter te kunnen transporteren of af te spelen.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10969

Compressie

Het dusdanig bewerken van een signaal dat deze boven een bepaald niveau minder hard of zelfs volledig ?afgekapt? wordt (limiting).
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/11081

compressie

samendrukking (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/compressie

compressie

Digitale bewerking van een bestand waarbij het aantal bytes wordt gereduceerd zonder de oorspronkelijke informatie van het bestand aan te tasten.
Gevonden op http://www.gianottenprintedmedia.nl/grafisch-woordenboek/details/compressie

Compressie

Het kleiner maken van de dynamische ruimte van een stuk geluid. Hierbij worden de pieken in een geluid verlaagd, het geluid wordt "afgevlakt"
Gevonden op http://www.pc-tutorials.nl/computerwoordenboek.php?lijst

Compressie

Het kleiner maken van een bestand, al dan niet met gegevensverlies Is een synoniem van Comprimeren Zie ook: Decomprimeren
Gevonden op http://www.pc-tutorials.nl/computerwoordenboek.php?lijst

Compressie

Het reduceren van de grootte van een digitaal bestand, bijvoorbeeld om geheugenruimte te sparen of om de transmissiesnelheid op netwerken te verhogen. Compressie gebeurt op basis van software-algoritmes (wiskundige formules) die het aantal binaire cijfers in een digitaal bestand verkleinen door overbodige informatie te elimineren. Er bestaan versch...
Gevonden op http://www.roulartaprofessional.be/grafischnieuws/e-cademy/grafischglossari

Compressie

Een methode om de omvang van bestanden te verkleinen, waardoor ze eenvoudiger en sneller te versturen zijn en minder harde schijf ruimte in beslag nemen. Denk bijvoorbeeld aan een programma als Winzip of Winrar
Gevonden op http://www.websitemaken.be/index.php?page=begrippenlijst

Compressie

(Een techniek om bestanden kleiner te maken (comprimeren) , waardoor ze minder ruimte innemen en sneller zijn te versturen.)
Gevonden op http://www.webwoordenboek.be/verklaring/headers

Compressie

Proces waarbij een informatiestroom wordt gecodeerd in een kleiner aantal bits, zodat minder beslag wordt gelegd op de capaciteit van het netwerk of op opslag media. Bekende voorbeelden van compressie: MP3 (met verlies) en ZIP (zonder verlies).
Gevonden op https://www.weethet.nl/dutch/glossary.php
Geen exacte overeenkomst gevonden.