
coulis zelfst.naamw. (de) Afbreekpatroon: cou·lis
een vrije dikke saus van gepureerd voedsel . 14 definities
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/coulis

1) Saus
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Coulis/1
Let op: Spelling van 1858 een doorgezijgd krachtig nat van hoenders, kalfsvleesch, kreeften, enz
Gevonden op
http://www.dbnl.org/tekst/weil004kuns01_01/

Vloeibare puree van ongekookte vruchten of groenten, gebruikt als saus of om saus te verfijnen.
Gevonden op
http://www.kooknieuws.nl/vaktermen/

is een vloeibare puree, een vrij dikke saus. Deze saus kan bereidt zijn van vlees, vis, gevogelte, groenten en fruit. Het bereiden van een coulis is zeer eenvoudig: men neemt het bestanddeel waarvan de coulis gewenst wordt en pureert dit in een keukenmachine, met een staafmixer of men draait het door een passe-vite of roerzeef. Vaak wordt een coul....
Gevonden op
http://www.rrr.nl

Een coulis is een vrij dikke saus die gemaakt is van gepureerd voedsel. Deze kan bestaan uit vlees, vis, (gekookte of rauwe) groenten en fruit. Het bereiden van een coulis is zeer eenvoudig: men neemt het bestanddeel waarvan de coulis gewenst wordt en pureert dit in een keukenmachine, met een staafmixer of men draait het door een passe-vite of roe...
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Coulis

Vloeibare puree van vis, vlees, gevogelte, fruit of groenten.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10190

Een coulis is een dikke saus of ingekookte puree van vruchten, groenten of schaaldieren.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10377

Vloeibare puree van ongekookte vruchten of groenten, gebruikt als saus of om saus te verfijnen.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10396

Dikke saus, soep, dik nat, gekruid en gepasseerd, meestal schaaldieren
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Vloeibare puree, ingekookt, zonder bindmiddel. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10912

Sauzen op basis van zachte of rauwe vruchten gemaakt, even ingekookt en gezeefd.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10914

Dikke saus, soep, dik nat, gekruid en gepasseerd, meestal schaaldieren
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Een gezeefde puree of saus, dikwijls van tomaten of vruchten, eventueel met suiker, likeur en-of citroensap op smaak gebracht
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Vloeibare puree van vis, vlees, gevogelte of groenten.
Gevonden op
https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abcc.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.