
Een aromatische, lichtaangezuurde vloeistof verkregen door groenten, kruiden en soms viskoppen en graten te laten `trekken` in water waaraan een scheutje wijn, azijn of citroensap wordt toegevoegd. Een court-bouillon wordt o.a. gebruikt voor de bereiding van vis, schaal- en schelpdieren
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10360

Een court-bouillon is een gekruide bouillon, dikwijls gearomatiseerd met azijn of wijn. U gebruikt deze bouillon om vis, schaaldieren of gevogelte te bereiden.
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10377

kruidenbouillon voor vis en schaaldieren.
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10384

Een kruidige groentebouillon voor het pocheren van kip, vis en schaaldieren
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10396

Water met kruiden gekookt, dient voor vis, kreeft of vlees in gaar te koken
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10877

Water met kruiden gekookt, dient voor vis, kreeft of vlees in gaar te koken
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10945

is een geurige, kruidige, gearomatiseerde bouillon die gemaakt is door groenten, kruiden en (soms) viskoppen en -graten zachtjes te laten trekken in water waaraan een scheutje wijn, azijn of citroensap wordt toegevoegd. Dit type bouillon wordt o.a. gebruikt voor de bereiding van vis en schaal- en schelpdieren.
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10945

Een kruidige groentebouillon voor het pocheren van vis en schaaldieren
Gevonden op
https://kooknieuws.nl/vaktermen/
Geen exacte overeenkomst gevonden.