Zoek op

Deglaceren

of afblussen is het al roerend oplossen (blussen) van in de pan achtergebleven aromatische aanbaksels (nadat de vlees of vis verwijderd werd) met een vloeistof. Het aanbaksel wordt geblust met water, wijn, fumet, bouillon of fond en daarna onder verwarmen los geroerd van de bodem, waarna de saus verder wordt bereid met room, klontje boter, sausbind...
Gevonden op http://kookrecepten.wordpress.com/recepten/keukentaal/keukentaal-d/

Deglaceren

Het losroeren en oplossen van bakresten in een pan met behulp van een vloeistof, met als doel de smaakstoffen van de bakresten op te nemen in de vloeistof.
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Kooktechniek

deglaceren

Het ontvetten van bouillons.
Gevonden op http://www.dicksdigitalekookboek.nl/begrippenuitleg_index/begrippenuitlegin

Deglaceren

Ook afblussen genoemd. Het al roerende oplossen van in de pan achtergebleven aanbaksels met een scheutje water, wijn of een andere vloeistof
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10360

Deglaceren

De aromatische aanbaksels ( nadat de vis verwijderd werd) worden geblust met fumet, bouillon of wijn ( madeira, port, witte wijn) en daarna onder verwarmen losgeroerd van de bodem, waarna de saus bereid wordt.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10361

Deglaceren

De aromatische aanbaksels blussen met fumet, bouillon of wijn (madeira, porto, witte wijn) en daarna onder verwarmen losroeren van de panbodem, waarna de saus bereid wordt.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10396

Deglaceren

Het al roerend oplossen van aanbaksel in de pan met water, wijn of andere vloeistof
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Deglaceren

Loskoken van jus, ook genoemd blussen, afblussen. Déglacage, het losgekookte, verder te ge­ bruiken voor saus, enz. Fr. déglacer.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10877

deglaceren

De aromatische aanbaksels (nadat het vlees verwijderd werd) worden geblust met fond, bouillon, azijn of wijn (madeira, port, witte wijn) en daarna onder verwarmen losgeroerd van de bodem, waarna de saus bereid wordt.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10914

Deglaceren

Het al roerend oplossen van aanbaksel in de pan met water, wijn of andere vloeistof
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Deglaceren

Het afmaken van jus door na het bakken of braden wijn of bouillon toe te voegen en al roerende de aangebakken deeltjes losmaken. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op http://www.kokswereld.nl/
Geen exacte overeenkomst gevonden.