
1) Ceruloplasmine 2) Ceruplasmine 3) Hemoglobine 4) Transferrine
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Eiwitten/1

1) Onontbeerlijke voedingsstoffen
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Eiwitten/1

proteïnen en proteïden ; organische verbindingen die voor de voeding van mens en dier onontbeerlijk zijn en die alleen in levende cellen kunnen worden gevormd. Zij bestaat voor 50 tot 55% uit koolstof, voor 6,5 tot 7,5% uit waterstof, voor 15 tot 17% uit stikstof, voor 19 tot 24% uit zuurstof, voor 0,3 tot 2,4% ...
Gevonden op
http://www.menselijk-lichaam.com/hart-circulatie/eiwitten

bouwstenen van de lichaamscellen
Gevonden op
https://audiologieboek.nl/woordenlijst/

verzorgt elektrische informatieuitwisseling van axon naar dendriet
Gevonden op
https://audiologieboek.nl/woordenlijst/

Eiwitten zijn bouwstoffen voor het lichaam, je spieren gebruiken eiwitten om te herstellen na het trainen of vergelijkbare inspanningen.
Gevonden op
https://www.bodystore.nl/eiwitten
[levenswetenschappen] Eiwitten vormen een groep organische verbindingen opgebouwd uit aminozuren, ook wel proteïnen of polypeptiden genaamd. De specifieke eigenschappen van eiwitten worden bepaald door de volgorde waarin de verschillende aminozuren in het eiwit voorkomen. Deze volgorde is op zijn beurt vastgelegd in de volg...
Gevonden op
https://www.cultureelwoordenboek.nl/levenswetenschappen/eiwitten
[natuurkunde scheikunde en sterrenkunde] (proteïne) Zie eiwitten in het hoofdstuk Levenswetenschappen.
Gevonden op
https://www.cultureelwoordenboek.nl/natuurkunde-scheikunde-en-sterrenkunde/

De belangrijkste functie van eiwitten is het versnellen van levensprocessen. Deze functie wordt vervuld door een categorie eiwitten, die enzymen wordt genoemd. Enzymen kunnen de snelheid van levensprocessen meer dan duizend keer vergroten. De werking is globaal als volgt: Het enzym bindt twee of meer verschillende chemische stoffen aan zich. Bij di...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10263

Eiwitten en proteïnen heb je nodig voor de opbouw en het herstel van spieren, organen en het zenuwstelsel. Plantaardige eiwitten vindt je ondermeer in bruine bonen en dierlijke eiwitten vindt je in vlees.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10679

Macromoleculen gebouwd uit aminozuren. Eiwitten vormen de belangrijkste bouwstof voor de vorming van organen en weefsels. Eiwitmoleculen bestaan uit tienduizenden atomen en kunnen een molecuulmassa van meer dan 50.000 hebben. Om de structuur van zulke ingewikkelde moleculen op te helderen maken chemici een soort röntgenfoto's van de eiwitkristalle...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10696

Training is natuurlijk de eerste voorwaarde voor goede sportprestaties, op de voet gevolgd door een goed uitgebalanceerde voeding en voldoende vocht. Koolhydraten, vetten, eiwitten, vitamines, mineralen, spoorelementen: het klinkt allemaal heel ingewikkeld. Maar eigenlijk krijgen we alles met vrijwel elke hap eten naar binnen. De hamvraag is hoeve....
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10838

Veel levensmiddelen bevatten eiwit. Eiwit is belangrijk. Het levert calorieën en aminozuren. Aminozuren zijn bouwstenen voor het eiwit in lichaamscellen. Sommige aminozuren kan het lichaam zelf maken. Andere moeten uit het eten komen. Deze aminozuren heten essentiële aminozuren. Er zijn dierlijke en plantaardige eiwitten. Dierlijke eiwitten zitte...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10922

één van de belangrijkste bouwstenen van ons lichaam. Men kan ze via de voeding opnemen door vlees, vis, eieren, melk, noten en peulvruchten te eten. Een andere naam is proteïnen.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10926

(proteïnen) Natuurlijke moleculen die zijn opgebouwd uit aan elkaar gekoppelde aminozuren en zeer uiteenlopende lichaamsfuncties vervullen.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/11262

voedingsstoffen die vooral dienen als bouwstoffen. Pas wanneer de koolhydraten en vetten opgebruikt zijn, worden ook eiwitten gebruikt als brandstof.
Gevonden op
https://www.goedvoorbereidnaardepabo.nl/app/uploads/2016/12/2015_05-22-Begr

Eiwit zorgt voor groei, handhaving en vernieuwing van weefsel. Eiwit uit dierlijke producten, dus ook uit vlees, is van een hoogwaardige kwaliteit. Daarom is het goed verteerbaar en past het goed bij de behoefte van de mens. De hoeveelheid eiwit in de verschillende vleessoorten is vergelijkbaar en varieert tussen de 16 en 24 gram per 100 gram vlees...
Gevonden op
https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abce.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.