Zie ook:
fileer

langs de graat gaan met het mes om het vlees los te snijden
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10593

fileren werkw. Uitspraak: [ fi'lerə(n) ] Afbreekpatroon: fi·le·ren Vervoegingen: fileerde (verl.tijd enkelv.) Vervoegingen: heeft gefileerd (volt.deelw.)
graten of botten verwijderen uit (vis of vlees) Voorbeeld: 'zalm fileren' 15 definities...
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/fileren

1) Bereidingswijze 2) Beschilderen met cirkels en ovalen 3) Dun uitsnijden 4) Kaartterm 5) Keukenterm 6) Ontgraten 7) Ontgraten van vis 8) Openleggen van speelkaarten 9) Uitsnijden 10) Van bot of graat ontdoen 11) Van de graat ontdoen 12) Van graat ontdoen
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Fileren/1

van bot of graat ontdoen (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/fileren

Het snijden van vis of vlees zodat er een graat of botloos stuk ontstaat.
Gevonden op
http://www.rrr.nl

het in stukken verdelen van vis op zo’n manier dat de stukken volledig graatloos zijn. Maar ook het los snijden van borstfilets van gevogelte en het ontbenen van wild wordt ‘fileren’ genoemd.
Gevonden op
http://www.rrr.nl

Het verwijderen van bot, been en graat uit vlees en vis.
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Voedselbereiding

Als kiemplantjes lange dunne, slappe, stengels krijgen door te weinig licht, teveel warmte of te weinig ruimte.
Gevonden op
https://rauwdouwers.nl/woordenlijst/

van bot of graat ontdoen
Gevonden op
https://uitleenwoordenbank.ivdnt.org/index.php/uitleen/zoek_gecombineerd_ca

van bot of graat ontdoen
Jaar van herkomst: 1900 (WNT haring in late ME )
Gevonden op
https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Het zodanig in stukken verdelen van vis dat de verkregen stukken volledig graatloos zijn. Maar fileren betekent ook het lossnijden van borstfilets van gevogelte of het ontbenen
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10360

Het zodanig in stukken verdelen van vis dat de verkregen stukken volledig graatloos zijn. Maar fileren betekent ook het lossnijden van borstfilets van gevogelte of het ontbenen.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Het snijden van vis of vlees zodat er een graat of botloos stuk ontstaat.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

1. Lossnijden en afnemen van de filets van vis; twee bij rondvis, vier bij platvis.
2. Iddem v.d. filets van wild, hert, ree, harst van wild zwijn, rugfilets van haas, enz. waarvan men dan kleinere filets of stukjes snijdt.
3. Fileren, tot draad spinnen van suiker
4. Fileren van eierdooiers, als garnituur voor in haar geheel gaargemaakt...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Het snijden van vis of vlees zodat er een graat of botloos stuk ontstaat Hiervoor zijn speciale fileermessen (dun en soepel) te koop
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Van graat ontdoen
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/11411

Het van het bot of de graat lossnijden en afnemen van de filets van vis, wild en gevogelte. Hiervoor zijn speciale fileermessen (dun en soepel) te koop.
Gevonden op
https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abcf.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.