Zoek op

FIRMWARE

1) Computerterm
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/FIRMWARE/1

Firmware

Firmware is software die in hardware ingeprogrammeerd is. Dit kan op eenmalige basis geschieden, maar moderne technieken zoals flashgeheugen maken het ook mogelijk om de firmware te vernieuwen. De EEProm wordt dan geladen met het nieuwe programma. Firmware wordt vaak gebruikt als besturingssoftware voor elektronica en ingebedde computersystemen wa...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Firmware

Firmware

Wat is Firmware? Firmware is de software in de camera die de digitale camera bestuurt. Tegenwoordig kan bij heel wat camera’s de firmware geüpdate worden om verbeteringen of aanvullingen in de besturingssoftware van de camera mogelijk te maken.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10204

Firmware

Een softwarematig besturingssysteem in een toestel. Van de firmware kunnen er regelmatig nieuwe updates worden opgeslagen.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10355

firmware

Software in een ROM of EEPROM chip, zelf ingebouwd in een toestel zoals een GSM of printer.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10433

Firmware

door de fabriek geïnstalleerde software in een apparaat
Gevonden op http://www.ming-automatisering.nl/Definities/

Firmware

door de fabriek geinstalleerde software in een apparaat-chip
Gevonden op http://www.pc-tutorials.nl/computerwoordenboek.php?lijst

Firmware

Firmware is de benaming voor software die standaard geinstalleerd is op en meegeleverd wordt met bepaalde apparaten. De firmware is nodig om het apparaat te laten functioneren. In moderne TV's zit bijvoorbeeld firmware. Dat is de software die ervoor zorgt dat de TV werkt en die bijvoorbeeld de menu's verzorgt. Telefoons, routers en moderne auto's b...
Gevonden op http://www.webmasterwoordenboek.nl/f.php?id=3322

Firmware

(De software die de digitale camera bestuurt. Bij heel wat camera?s kan de firmware geüpdate worden om verbeteringen of aanvullingen in de besturingssoftware mogelijk te maken.)
Gevonden op http://www.webwoordenboek.be/verklaring/headers

Firmware

Dit is embedded software in een stukje hardware die er voor zorgt dat die hardware ook werkt. Bijvoorbeeld de software in een televise, een CD/DVD speler, een MP3 speler, een RAID-controller, etc. Vaak staat deze software op een EEPROM zodat nieuwere versies van die software eenvoudig ingezet kunnen worden.
Gevonden op https://www.weethet.nl/dutch/glossary.php
Geen exacte overeenkomst gevonden.