Zoek op

Framing

Framing is een overtuigingstechniek in communicatie. De techniek bestaat eruit woorden en beelden zo te kiezen, dat daarbij impliciet een aantal aspecten van het beschrevene worden uitgelicht. Deze uitgelichte aspecten helpen om een bepaalde lezing van het beschrevene of een mening daarover te propageren. Zowel in de politiek als in de reclame wor...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Framing

Framing

2 hoofdbetekenissen:
1: De manier waarop journalisten het nieuws inkaderen (in een vertrouwd kader en in overeenstemming met latente meningen)
2: Het effect van framing op het publiek (het publiek wordt verondersteld de referentiekaders over te nemen en de wereld dus op de zelfde manier te gaan zien)
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10646

Framing

Met deze techniek kun je een pagina of informatie afkomstig van een site (bronsite) in je eigen webpagina opnemen (doelsite), zonder dat je een nieuw venster hoeft te openen in de browser die naar de bronsite verwijst. Het adres van de doelsite komt dus in de plaats van dat van de bronsite, wat verkeerdelijk de indruk wekt dat de informatie op de d...
Gevonden op http://www.iak.be/new/iakdownloads/internetglossarium.doc

framing

[Maatschappijwetenschappen] Wanneer media de berichtgeving (bewust) aandikken of vanuit één hoek laten zien. Als je elke week naar Opsporing Verzocht kijkt, durf je misschien zelf ook niet meer 's avonds over straat.
Gevonden op https://quizlet.com/125611411/maatschappijwetenschappen-flash-cards/
Geen exacte overeenkomst gevonden.