Zoek op

GATT

1) Algemene overeenkomst inzake tarieven en handel (afk.) 2) General agreement on tariffs and trade 3) Handelsovereenkomst (afk.) 4) Internationale handelsovereenkomst
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/GATT/1

GATT

1947. Algemene overeenkomst betreffende tarieven en handel. Zowel een multilateraal verdrag dat voorschriften bevat inzake de wereldhandel, als een forum waar de landen hun handelsproblemen kunnen bespreken en tot een oplossing brengen, en onderhandelingen kunnen voeren over de vermindering van handelsbarrieres.
Gevonden op http://www.digischool.nl/ak/onderbouw-vmbo/materiaal/begrip/b_europa.htm

gatt

General Agreement on Tariffs and Trade. Een overeenkomst tussen een aantal landen met als doel de bevordering van de vrijhandel.
Gevonden op http://www.digischool.nl/ak/onderbouw-vmbo/materiaal/begrip/b_mainpo.htm

gatt

Zie General agreement on Tariffs and Trade ( > economie)
Gevonden op http://www.em-ha-em-art-productions.nl/kennisbank/beleggen/gatt.htm

GATT

betekent General Agreement on Tariffs and Trade (= algemene overeenkomst inzake tarieven en handel. Deze organisatie wordt tegenwoordig World Trade Organization genoemd (WTO).
Gevonden op http://www.xs4all.nl/~mkalk/begrip11.htm

GATT

is de oorspronkelijke naam voor de WTO. Het is de algemene overeenkomst inzake tarieven en handel . Deze organisatie is in 1947 opgericht met het doel te streven naar meer vrijhandel. Dus te komen tot geleidelijke afschaffing van de handelsbelemmeringen. De belangrijkste afspraak is de meest begunstigingsclausule, ook wel non-discriminatie verdrag ...
Gevonden op https://mkalk.home.xs4all.nl/register.htm

GATT

General Agreement on Tariffs and Trade
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10433

GATT

General Agreement on Tariffs and Trade. Algemene Overeenkomst inzake Tarieven en Handel; forum voor internationale handelsvraagstukken.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10872
Geen exacte overeenkomst gevonden.