Glaceren definities

Zoek op
Zie ook: glaceer

glaceren

glaceren logo #1000glaceren werkw. Uitspraak: [ xlɑ'serə(n) ] Afbreekpatroon: gla·ce·ren Vervoegingen: glaceerde (verl.tijd enkelv.) Vervoegingen: heeft geglaceerd (volt.deelw.) een glanzende, doorzichtige laag aanbrengen op Voorbeelden: 'een schilderij glaceren met sterk verdunde acrylverf, die als een doorzichtig laagje opdroogt' , 'Je kunt vlees, vis e...
Gevonden op https://www.woorden.org/woord/glaceren

Glaceren

Glaceren logo #10101) Bereidingswijze 2) Blinkend maken 3) Gerechten van een glanslaag voorzien 4) Glanzend maken 5) Keukenterm 6) Met een laag suiker bekleden
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Glaceren/1

Glaceren

Glaceren logo #10101) Glanzen
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Glaceren/1

glaceren

glaceren logo #11306met een glanzende laag overdekken (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/glaceren

Glaceren

Glaceren logo #10361Hartige of zoete gerechten van een glanslaag voorzien. Vóór het bakken gebeurt dit door het product met melk of losgeklopt eiwit in te strijken en onder de grill te plaatsen. Na het bakken door in te wrijven met een gelei van vis- of groentebouillon.
Gevonden op http://www.kooknieuws.nl/vaktermen/

glaceren

glaceren logo #10835 1) gerechten overdekken met een glanslaag van suiker, eiwit, gelei of honing e.d. 2) overschilderen met een of meer transparante laagjes verdunde verf om de glans, diepte en intensiteit van de kleuren te vergroten
Gevonden op https://anw.ivdnt.org/article/glaceren

Glaceren

Glaceren logo #25439142Aanbrengen van een transparant(e) (gekleurde) laag.
Gevonden op https://forums.invantive.com/t/vastgoed-terminologie-definitielijst-e-g/698

Glaceren

Glaceren logo #10785het aanbrengen van een (half) transparante gekleurde laag over een anders gekleurde ondergrond.
Gevonden op https://huis-en-tuin.infonu.nl/doe-het-zelf/26711-schilderen-a-tot-z-in-het

glaceren

glaceren logo #11619met een gladde laag overdekken
Gevonden op https://uitleenwoordenbank.ivdnt.org/index.php/uitleen/zoek_gecombineerd_ca

glaceren

glaceren logo #11344met een gladde laag overdekken
Jaar van herkomst: 1847 (KKU )
Gevonden op https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Glaceren

Glaceren logo #10384Gerechten van een glanslaag voorzien. Voor het bakken kan dit gebeuren door het gerecht in te strijken met melk of met losgeklopt eiwit en dan onder de grill te plaatsen. Na het bakken kan dit gebeuren door het in te wrijven met vis- of groentebouillon. Je kan ook geklaarde boter gebruiken (zie hierboven).
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Glaceren

Glaceren logo #10403Het van een glanzend laagje voorzien van bepaalde gerechten.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Glaceren

Glaceren logo #10831het aanbrengen van een (half) transparante gekleurde laag over een anders gekleurde ondergrond.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10831

Glaceren

Glaceren logo #10877Glanzen in salamander of oven, als volgt: 1. Een bovenop sterk geboterde bereiding in vlugge oven of in salamander zetten tot er een blinkende laag op is. 2. Bestrijken met penseel van een nog even vloeibare glace, of begieten, ook met fonds,van voorwerpen die bijna gaar zijn, om ze dan in de oven glans te geven. 3. Een nagerecht met fondant napper...
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Glaceren

Glaceren logo #10912 Een gerecht laten kleuren in de oven of onder salamander. Of speciale kookwijze van groenten, of glans geven aan een gebak. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10912

glaceren

glaceren logo #10914Het aanbrengen van een glanzende laag op een gerecht of groente. Ovengerechten worden geglaceerd door op het einde van de bereiding het gerecht regelmatig te overscheppen met een gelatinerijke fond of saus. Groenten (wortelen, uitjes) worden geglaceerd door ze te garen in een bouillon met wat suiker en boter.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10914

Glaceren

Glaceren logo #10945De term is van toepassing voor een aantal bewerkingen:
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Glaceren

Glaceren logo #10945Glanzen in salamander of oven, als volgt:
1. Een bovenop sterk geboterde bereiding in vlugge oven of in salamander zetten tot er een blinkende laag op is.
2. Bestrijken met penseel van een nog even vloeibare glace, of begieten, ook met fonds,van voorwerpen die bijna gaar zijn, om ze dan in de oven glans te geven.
3. Een nagerecht met fo...
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Glaceren

Glaceren logo #10990 Het aanbrengen van een glanzend laagje op gerechten ter verfraaiing en om uitdrogen te voorkomen Dit kan met gelei (aspic), gesmolten boter, glazuur of jam (voor gebak)
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Glaceren

Glaceren logo #11433Gebak of taarten afwerken met een dun laagje glazuur of gelei. Dit gebeurt om een mooiere glans op het produkt te krijgen en uitdrogen te voorkomen.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/11433
Geen exacte overeenkomst gevonden.