Zoek op

glaceren

glaceren werkw.Uitspraak:   [xlɑ'serə(n)] Verbuigingen:   glaceerde (verl.tijd enkelv.) Verbuigingen:   heeft geglaceerd (volt.deelw.) Toon alle vervoegingen een glanzende, doorzichtige laag aanbrengen op Voorbeelden:   `een schilderij glaceren m...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/glaceren

GLACEREN

1) Gerechten van een glanslaag voorzien 2) Glanzend maken 3) Keukenterm 4) Met een laag suiker bekleden
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/GLACEREN/1

glaceren

gerechten overdekken met een glanslaag van suiker, eiwit, gelei of honing e.d.
Gevonden op http://anw.inl.nl/article/glaceren

Glaceren

Gebak of taarten afwerken met een dun laagje glazuur of gelei. Dit gebeurt om een mooiere glans op het produkt te krijgen en uitdrogen te voorkomen.
Gevonden op http://banketbakkerijveldhuizen.nl/glossarylist

Glaceren

het aanbrengen van een (half) transparante gekleurde laag over een anders gekleurde ondergrond.
Gevonden op http://huis-en-tuin.infonu.nl/doe-het-zelf/26711-schilderen-a-tot-z-in-het-

Glaceren

[koken] - Glaceren is een kooktechniek. De glaceertechniek kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor kip of eend. Door bijvoorbeeld honing te smeren op de kip-eend zal die na het bereiden in de grill of in de oven een glanzend en knapperig laagje krijgen. Glaceren wordt daarnaast toegepast bij groenten zoals wortel. Na het glac...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Glaceren_(koken)

glaceren

met een gladde laag overdekken
Jaar van herkomst: 1847 (KKU )
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

glaceren

met een glanzende laag overdekken (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/glaceren

Glaceren

Een gerecht laten kleuren in de oven of onder salamander. Of speciale kookwijze van groenten, of glans geven aan een gebak. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op http://www.kokswereld.nl/
Geen exacte overeenkomst gevonden.