Zie ook:
gratineer

gratineren werkw. Uitspraak: [ xrati'nerə(n) ] Afbreekpatroon: gra·ti·ne·ren Vervoegingen: gratineerde (verl.tijd enkelv.) Vervoegingen: heeft gegratineerd (volt.deelw.)
(een gerecht) een bruin korstje laten krijgen in de oven Voorbeeld: 'gegratineerde aardappeltjes' 16 definities...
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/gratineren

1) Bereiden met een korstje 2) Bereidingswijze 3) Een bruine korst geven 4) Paneren
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Gratineren/1

1) Paneren
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Gratineren/1

De vis naar het einde van de bereidingstijd toe met paneermeel of ( gedroogd) broodkruim bestrooien, her en der enkele boterklontjes er bovenop, en zo onder de gloeiende grill plaatsen om een mooi bruin korstje te verkrijgen door de bovenwarmte. Het wordt ook toegepast met een Mornaysaus en zelfs met een witte-wijnsaus, maar dan bestrooid met geras...
Gevonden op
http://www.kooknieuws.nl/vaktermen/

Gerechten onder de gril van een gebakken korst voorzien. (bijv. met kaas)
Gevonden op
http://www.rrr.nl

of overbakken: is een kooktechniek waarbij de bovenkant wordt voorzien van een mooi goudbruin kleurtje en een korstje. In hartige gerechten wordt dit veelal gedaan met kaas: de bovenkant wordt bestrooid met geraspte kaas en-of paneermeel en boter, waarna men het gerecht door verhitting in een oven een bruin korstje laat krijgen. Dit gratineren kan ...
Gevonden op
http://www.rrr.nl

in de oven van een gebakken korstje voorzien
Gevonden op
https://anw.ivdnt.org/article/gratineren

Het gerecht met kaas en eventueel paneermeel bedekken en in de oven, bij voorkeur onder de gril, de kaas laten smelten en vervolgens knapperig bruin laten worden.
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Voedselbereiding

met een korstje toebereiden
Jaar van herkomst: 1912 (KKU )
Gevonden op
https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

een bereiding laten kleuren in oven of onder salamander (open keukengrill), meestal vooraf bestrooid met gemalen kaas, overgoten met gesmolten boter of bestrooid met paneermeel.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Het onder de grill of in de oven mooi bruin laten kleuren van zoete of hartige gerechten. Het gerecht wordt eerst bestrooid met paneermeel, broodkruim of geraspte kaas.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Gerechten onder de gril van een gebakken korst voorzien. (bijv. met kaas)
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Met een korst bakken of braden, door bovenhitte, bijv. in de salamander (Gratin =de korst) .
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

In de oven een goudbruine korst op de bovenkant van een gerecht vormen door vooraf op het gerecht paneermeel te strooien en klontjes boter of geraspte kaas erover te verdelen.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10914

Met een korst bakken of braden, door bovenhitte, bijv. in de salamander (Gratin =de korst) .
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Gerechten onder de gril van een gebakken korst voorzien (bijv met kaas)
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Het onder de grill of in de oven mooi bruin laten kleuren van zoete of hartige gerechten; het gerecht wordt daartoe doorgaans bestrooid met paneermeel of broodkruim en/of - bij hartige gerechten - geraspte kaas. Bij het gratineren in de oven wordt het gerecht ook verwarmd. De temperatuur moet dan wel boven de 200 °C zijn. Bij het gratineren onder ...
Gevonden op
https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abcg.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.