Zoek op

gratineren

gratineren werkw.Uitspraak:   [xrati'nerə(n)] Verbuigingen:   gratineerde (verl.tijd enkelv.) Verbuigingen:   heeft gegratineerd (volt.deelw.) Toon alle vervoegingen (een gerecht) een bruin korstje laten krijgen in de oven Voorbeeld:   `gegratinee...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/gratineren

GRATINEREN

1) Bereiden met een korstje 2) Bereidingswijze van voedsel 3) In een oven op een gepaneerd gerecht een dun korstje schroeien 4) Paneren
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/GRATINEREN/1

Gratineren

of overbakken: is een kooktechniek waarbij de bovenkant wordt voorzien van een mooi goudbruin kleurtje en een korstje. In hartige gerechten wordt dit veelal gedaan met kaas: de bovenkant wordt bestrooid met geraspte kaas en-of paneermeel en boter, waarna men het gerecht door verhitting in een oven een bruin korstje laat krijgen. Dit gratineren kan ...
Gevonden op http://kookrecepten.wordpress.com/recepten/keukentaal/keukentaal-g/

Gratineren

Gratineren of "overbakken" is een kooktechniek waarbij de bovenkant wordt voorzien van een korst. Veelal wordt dit gedaan met kaas. De bovenkant wordt bestrooid met geraspte kaas en-of paneermeel en boter, waarna men het gerecht door verhitting in een oven een bruin korstje laat krijgen. Niet alleen wordt dit gedaan door middel van een oven, maa.....
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Gratineren

Gratineren

Het gerecht met kaas en eventueel paneermeel bedekken en in de oven, bij voorkeur onder de gril, de kaas laten smelten en vervolgens knapperig bruin laten worden.
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Kooktechniek

gratineren

met een korstje toebereiden
Jaar van herkomst: 1912 (KKU )
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

gratineren

Het maken van een bruin krokant laagje gebeurd vooral onder een grill maar kan ook in een hete oven.
Gevonden op http://www.dicksdigitalekookboek.nl/begrippenuitleg_index/begrippenuitlegin

Gratineren

Het onder de grill of in de oven mooi bruin laten kleuren van zoete of hartige gerechten. Het gerecht wordt eerst bestrooid met paneermeel, broodkruim of geraspte kaas
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10360

Gratineren

De vis naar het einde van de bereidingstijd toe met paneermeel of ( gedroogd) broodkruim bestrooien, her en der enkele boterklontjes er bovenop, en zo onder de gloeiende grill plaatsen om een mooi bruin korstje te verkrijgen door de bovenwarmte. Het wordt ook toegepast met een Mornaysaus en zelfs met een witte-wijnsaus, maar dan bestrooid met geras...
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10361

Gratineren

Het onder de grill of in de oven mooi bruin laten kleuren van zoete of hartige gerechten. Het gerecht wordt eerst bestrooid met paneermeel, broodkruim of geraspte kaas.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Gratineren

Een reeds gaar gerecht voorzien van een bruin korstje door er geraspte kaas en- of paneermeel op te strooien, het met gesmolten boter te besprenkelen en het vervolgens in de hete oven te zetten.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10801

Gratineren

Kleuren van gerechten (waarop gruyère kaas, boter en eventueel paneermeel) onder de salamander.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10801

Gratineren

Met een korst bakken of braden, door bovenhitte, bijv. in de salamander (Gratin =de korst) .
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Gratineren

Gerechten onder de gril  van een gebakken korst voorzien. (bijv. met kaas)
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10877

gratineren

In de oven een goudbruine korst op de bovenkant van een gerecht vormen door vooraf op het gerecht paneermeel te strooien en klontjes boter of geraspte kaas erover te verdelen.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10914

Gratineren

Gerechten onder de gril van een gebakken korst voorzien (bijv met kaas)
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10990

gratineren

met een korstje toebereiden (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/gratineren
Geen exacte overeenkomst gevonden.