Gratineren definities

Zoek op
Zie ook: gratineer

gratineren

gratineren logo #1000gratineren werkw. Uitspraak: [ xrati'nerə(n) ] Afbreekpatroon: gra·ti·ne·ren Vervoegingen: gratineerde (verl.tijd enkelv.) Vervoegingen: heeft gegratineerd (volt.deelw.) (een gerecht) een bruin korstje laten krijgen in de oven Voorbeeld: 'gegratineerde aardappeltjes' 16 definities...
Gevonden op https://www.woorden.org/woord/gratineren

Gratineren

Gratineren logo #10101) Bereiden met een korstje 2) Bereidingswijze 3) Een bruine korst geven 4) Paneren
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Gratineren/1

Gratineren

Gratineren logo #10101) Paneren
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Gratineren/1

Gratineren

Gratineren logo #10361De vis naar het einde van de bereidingstijd toe met paneermeel of ( gedroogd) broodkruim bestrooien, her en der enkele boterklontjes er bovenop, en zo onder de gloeiende grill plaatsen om een mooi bruin korstje te verkrijgen door de bovenwarmte. Het wordt ook toegepast met een Mornaysaus en zelfs met een witte-wijnsaus, maar dan bestrooid met geras...
Gevonden op http://www.kooknieuws.nl/vaktermen/

Gratineren

Gratineren logo #10945Gerechten onder de gril  van een gebakken korst voorzien. (bijv. met kaas)
Gevonden op http://www.rrr.nl

Gratineren

Gratineren logo #10945of overbakken: is een kooktechniek waarbij de bovenkant wordt voorzien van een mooi goudbruin kleurtje en een korstje. In hartige gerechten wordt dit veelal gedaan met kaas: de bovenkant wordt bestrooid met geraspte kaas en-of paneermeel en boter, waarna men het gerecht door verhitting in een oven een bruin korstje laat krijgen. Dit gratineren kan ...
Gevonden op http://www.rrr.nl

gratineren

gratineren logo #10835in de oven van een gebakken korstje voorzien
Gevonden op https://anw.ivdnt.org/article/gratineren

Gratineren

Gratineren logo #11178Het gerecht met kaas en eventueel paneermeel bedekken en in de oven, bij voorkeur onder de gril, de kaas laten smelten en vervolgens knapperig bruin laten worden.
Gevonden op https://nl.wikipedia.org/wiki/Voedselbereiding

gratineren

gratineren logo #11344met een korstje toebereiden
Jaar van herkomst: 1912 (KKU )
Gevonden op https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Gratineren

Gratineren logo #10384een bereiding laten kleuren in oven of onder salamander (open keukengrill), meestal vooraf bestrooid met gemalen kaas, overgoten met gesmolten boter of bestrooid met paneermeel.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Gratineren

Gratineren logo #10403Het onder de grill of in de oven mooi bruin laten kleuren van zoete of hartige gerechten. Het gerecht wordt eerst bestrooid met paneermeel, broodkruim of geraspte kaas.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Gratineren

Gratineren logo #10877Gerechten onder de gril  van een gebakken korst voorzien. (bijv. met kaas)
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Gratineren

Gratineren logo #10877Met een korst bakken of braden, door bovenhitte, bijv. in de salamander (Gratin =de korst) .
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

gratineren

gratineren logo #10914In de oven een goudbruine korst op de bovenkant van een gerecht vormen door vooraf op het gerecht paneermeel te strooien en klontjes boter of geraspte kaas erover te verdelen.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10914

Gratineren

Gratineren  logo #10945Met een korst bakken of braden, door bovenhitte, bijv. in de salamander (Gratin =de korst) .
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Gratineren

Gratineren logo #10990 Gerechten onder de gril van een gebakken korst voorzien (bijv met kaas)
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Gratineren

Gratineren logo #11588Het onder de grill of in de oven mooi bruin laten kleuren van zoete of hartige gerechten; het gerecht wordt daartoe doorgaans bestrooid met paneermeel of broodkruim en/of - bij hartige gerechten - geraspte kaas. Bij het gratineren in de oven wordt het gerecht ook verwarmd. De temperatuur moet dan wel boven de 200 °C zijn. Bij het gratineren onder ...
Gevonden op https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abcg.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.