Zoek op

heterotroof

Alle levende organismen, die voor hun energie afhankelijk zijn van door planten vastgelegde zonne-energie. Autotroof betekent daarentegen zelf voedend.
Gevonden op https://www.cultureelwoordenboek.nl/levenswetenschappen-en-geneeskunde/hete

HETEROTROOF

1) Aangewezen op organisch voedsel
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/HETEROTROOF/1

heterotroof

Dieren, schimmels en de meeste bacteriën moeten hun bouwstoffen voor organische moleculen uit voedsel betrekken, zij kunnen het niet zelf aanmaken. zie ook autotroof.
Gevonden op http://members.ziggo.nl/e.de.ruiter/ABC1.html

Heterotroof

Een organisme is een heterotroof organisme als het zijn organische celmateriaal opbouwt uit organische stoffen, gemaakt door andere organismen. Het organisme is dus afhankelijk van andere organismen: het dissimileert moleculen die door autotrofe organismen geassimileerd zijn. De simpelste heterotrofen zijn gisten, maar ook de mens is heterotroof e...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Heterotroof

Heterotroof

Een organisme is heterotroof als hij zijn organische celmateriaal opbouwt uit organische stoffen. Is dus afhankelijk van andere organismen. Tegenovergestelde van autotroof
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10106

Heterotroof

voedingswijze waarbij het onmogelijk is om organische uit anorganische stoffen op te bouwen. Waardoor organische stoffen op andere manieren moeten opgenomen worden.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10729

heterotroof

gezegd van organismen die organische stof nodig hebben (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/heterotroof

Heterotroof

Een heterotroof is een organisme dat organische bestanddelen nodig heeft als koolstofbron voor zijn opbouw en groei. Een heterotroof organisme (zoals de mens) is dus afhankelijk van andere (heterotrofe en-of autrofe) organismen. Tegengestelde van `autotroof`.
Gevonden op http://www.vliz.be/vmdcdata/faq/keywords.php
Geen exacte overeenkomst gevonden.